Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrouw opgelicht via Facebook

Toegevoegd: 20-04-2013, 11.59 uur
Door: Manfred Berrevoets
GOES - Deze week deed een 48-jarige vrouw uit de gemeente Reimerswaal op het politiebureau in Goes aangifte van oplichting.

De vrouw had begin februari via Facebook een privébericht ontvangen van een man die zich voordeed als advocaat/notaris. Nadat de vrouw op zijn verzoek haar e-mailadres had gegeven werd haar via de mail verteld dat er een familielid verongelukt was in Afrika en dat zij een bedrag van 4.5 miljoen zou erven. Hiervoor moest ze wel eerst wat geld overmaken voor de administratie. 


De vrouw heeft de afgelopen weken diverse keren geld overgemaakt, in totaal enkele tienduizenden euro's, maar zij kreeg toch argwaan en nam contact op met haar bank. Daar werd haar geadviseerd om aangifte te doen van oplichting. Van een verongelukt familielid was geen sprake en de advocaat/notaris was in rook opgegaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Adrie (20-4-2013 om 18:28)
Worden we nog niet genoeg gewaarschuwd, eigen schuld dikke bult.
Ikke (20-4-2013 om 18:26)
En wat denkt ze te bereiken met die aangifte....er gebeurd niets mee. En logisch natuurlijk wat domheid wordt niet beschermd bij de wet.
Blond zeker!! (20-4-2013 om 18:24)
Hoe naief kan je zijn !!
Wendy (20-4-2013 om 18:09)
Eigen schuld dikke bult, hoe dom kun je zijn zeg
MotoRob (20-4-2013 om 18:08)
Als je 48 bent hoor je niet meer in sprookjes te geloven. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat dus ook zo.
Niet verbaasd (20-4-2013 om 18:04)
Jeetje hoe stom kan je zijn!!als je nog in zoiets trapt,dan verdien je het!!je gaat toch geen geld overmaken om geld te ontvangen en zeker niet naar iemand die je niet ''ken'' en met zo'n verhaal komt
Cookie-instellingen beheren