Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Vrouw opgelicht via Facebook

Toegevoegd: 20-04-2013, 11.59 uur
Door: Manfred Berrevoets
GOES - Deze week deed een 48-jarige vrouw uit de gemeente Reimerswaal op het politiebureau in Goes aangifte van oplichting.

De vrouw had begin februari via Facebook een privébericht ontvangen van een man die zich voordeed als advocaat/notaris. Nadat de vrouw op zijn verzoek haar e-mailadres had gegeven werd haar via de mail verteld dat er een familielid verongelukt was in Afrika en dat zij een bedrag van 4.5 miljoen zou erven. Hiervoor moest ze wel eerst wat geld overmaken voor de administratie. 


De vrouw heeft de afgelopen weken diverse keren geld overgemaakt, in totaal enkele tienduizenden euro's, maar zij kreeg toch argwaan en nam contact op met haar bank. Daar werd haar geadviseerd om aangifte te doen van oplichting. Van een verongelukt familielid was geen sprake en de advocaat/notaris was in rook opgegaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mighty Max (20-4-2013 om 20:42)
Tja, ze verwittigen niet genoeg waarschijnlijk over oplichters uit Afrika. Maar ja, als de dollartekens in je ogen verschijnen. Ik noem het: gegokt en verloren. Jammer, pak je verlies en denk erom: een ezel ................
Ink (20-4-2013 om 20:14)
Dat er nog mensen bestaan die daar in trappen, anno 2013.
Robin (20-4-2013 om 19:27)
Hahaha, er trappen nog steeds mensen daar in
Ton (20-4-2013 om 19:21)
Ze had er beter een partij staatsloten van kunnen kopen, had ze in ieder geval een paar eindcijfers goed gehad.
Jan (20-4-2013 om 19:19)
Deze gasten werken bijna allemaal vanuit Londen en het zijn meestal gasten uit Nigeria met Yahoo accounts ik heeft wel eens een IP adres nagetrokken ,ja hoe naief kun je zijn je wordt dagelijks gewaarschuwd. Blijkbaar denken de mensen snel en makkelijk rijk te worden hier in Nederland
Ard (20-4-2013 om 19:02)
Familie word altijd als eerste op de hoogte gesteld van een sterfgeval in de familie...
Cookie-instellingen beheren