Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Vrouw opgelicht via Facebook

Toegevoegd: 20-04-2013, 11.59 uur
Door: Manfred Berrevoets
GOES - Deze week deed een 48-jarige vrouw uit de gemeente Reimerswaal op het politiebureau in Goes aangifte van oplichting.

De vrouw had begin februari via Facebook een privébericht ontvangen van een man die zich voordeed als advocaat/notaris. Nadat de vrouw op zijn verzoek haar e-mailadres had gegeven werd haar via de mail verteld dat er een familielid verongelukt was in Afrika en dat zij een bedrag van 4.5 miljoen zou erven. Hiervoor moest ze wel eerst wat geld overmaken voor de administratie. 


De vrouw heeft de afgelopen weken diverse keren geld overgemaakt, in totaal enkele tienduizenden euro's, maar zij kreeg toch argwaan en nam contact op met haar bank. Daar werd haar geadviseerd om aangifte te doen van oplichting. Van een verongelukt familielid was geen sprake en de advocaat/notaris was in rook opgegaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans (22-4-2013 om 14:22)
Bwahaha!! Als je daar in trapt, dan verdien je niet beter. Misschien zouden die mensen beter hun computer de deur uitdoen, ze kunnen er duidelijk niet mee omgaan. Maarja, je kunt met hetzelfde verhaal natuurlijk ook bij ze aanbellen. Zouden ze het dan ook doen? Hoe dan ook, het is pure hebberigheid.
Nina (22-4-2013 om 11:36)
Ik heb ook zo een email gehad , ooit, gewoon raporteren als phishingscam en blocken die hap, blijfen blocken. en trap er gewoon niet in. ten eerste is iedereen in heel de wereld nu op de hoogte van dit soort praltijken , trap je er wel in tja dan heb je blijkbaar onder een steen gelegen
Slimpie (22-4-2013 om 00:24)
Sommigen mensen leven echt nog onder een steen. Of je FB zo instellen dat behalve vrienden niemand anders alles kan zien. En alleen echte vrienden, vrienden maken. Maar het is natuurlijk wel heel interressant als je honderden vrienden heb. zelfs als je die nog nooit heb gezien og gesproken........
Marcel (21-4-2013 om 16:30)
Het is lullig natuurlijk, maar het blijven Dollartekens in de ogen. Waarschijnlijk had ze het helemaal niet nodig, ik heb geen "enkele tienduizenden" op de bank om zomaar over te maken. Voor sommigen is zelfs genoeg op de bank niet genoeg. Dat word van tropischparadijs toch maar naar zwemparadijs.
T is wat (21-4-2013 om 13:29)
Tja, hebberig naar het grote geld... hebben we allemaaal weleens last van....
Henk (21-4-2013 om 02:01)
Dit is al sinds jaren een bekend fenomeen, en staat bekend als de 419-fraude. Die "boys" zitten allemaal in Nigeria. Je moet echt wel zitten slapen als je daar nog intrapt
Cookie-instellingen beheren