Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Arrestatie na bedreiging op social media

Toegevoegd: 25-04-2013, 21.30 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Aan het begin van de avond is een 17-jarige jongen uit de gemeente Sluis aangehouden omdat hij twee leeftijdgenoten op een ernstige manier zou hebben bedreigd op sociale media.


De 17-jarige jongen is vanavond om 18.00 uur aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar zal hij in ieder geval nog moeten blijven tot het politieonderzoek is afgerond. Hij is in verzekering gesteld.

In zijn woning is een huiszoeking gedaan op last van de rechter-commissaris en er werd een computer in beslag genomen. Morgen wordt de verdachte gehoord door rechercheurs. De politie gaat verder met het onderzoek. Getuigen zullen worden gehoord en van de jongens die door de verdachte werden bedreigd moet nog een aangifte worden opgenomen.

De politie wil niet ingaan op de inhoud van de bedreiging. "Dit doen we niet omdat we anders het rechercheonderzoek kunnen schaden", aldus een woordvoerder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hennie (26-4-2013 om 15:36)
Noem die troep nou eindelijk eens Asocial Media!
Robert (26-4-2013 om 11:13)
-vervolg- Maar laat de politie dan aub ook eens optreden tegen die gasten die in Amsterdam op de Dam de sharia staan te verkondigen en iedereen die niet mee gaat in hun overtuigingen ook met de dood bedreigen. Heren van de politie waar zijn jullie dan ?
Robert (26-4-2013 om 11:12)
Goede zaak dat ze optreden bij dit soort bedreigingen, laat het maar duidelijk zijn dat dit soort gedrag niet gewenst is in een normale maatschappij. 1
E (26-4-2013 om 09:42)
De jeugd heeft de toekomst....zo verzieken ze het zelf (en natuurlijk van iedereen) kost de economie steeds meer geld!
Bram (26-4-2013 om 02:47)
Hoe dom kan je het bedenken. Niets geleerd van de laatste kranten- en nieuwsberichten via radio en TV. 17 jaar, ik hoop dat hij nog bij te sturen is. Sterkte voor zijn pa en ma.
Dirk (25-4-2013 om 23:37)
Prima werk. Wordt tijd dat er eens harder opgetreden wordt tegen dit soort praktijken. De jeugd moet eens worden wakker geschud. Terug naar de werkelijkheid ipv denken dat ze alles kunnen zeggen in een droomwereld van sociale media. Wat is de maatschappij soms toch ziek.
Cookie-instellingen beheren