Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrouw 11.000 euro armer na telefoontje

Toegevoegd: 03-05-2013, 16.51 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een vrouw uit de gemeente Veere is voor € 11.000,- opgelicht na een telefoongesprek.

De vrouw werd donderdag gebeld door een man die zich uitgaf als medewerker van een bank. Hij vertelde haar dat er iets mis was met de beveiliging van haar bankrekeningen en dat zij via de telefoon wat handelingen kon doen om die beveiliging weer 'up to date' te krijgen. Het resultaat was uiteindelijk dat er elfduizend euro van haar rekening was afgeboekt en overgeschreven naar een onbekend rekeningnummer.


De gedupeerde vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie kreeg ook een soortgelijke melding binnen van een mevrouw uit de gemeente Middelburg. Zij werd voor ruim € 1700,- opgelicht.

Medewerkers van een bank vragen u nooit via de telefoon om zaken als uw pincode of codes van uw reader bij telebankieren aan hen door te geven. Doe dit dus ook niet en ga niet op dit soort verzoeken in.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Baas (4-5-2013 om 13:53)
Het is zonde!
Dirk L. (4-5-2013 om 13:52)
Ja er wordt inderdaad voor gewaarschuwd. Maar dat geld moet toch te traceren zijn. Een bank moet de mogelijkheid hebben als er een onterechte overmaking plaatsvind en dit te bewijzen valt om het terug te kunnen halen.
Rob (4-5-2013 om 12:14)
Ik vraag me af hoe oud deze dames zijn ??????????? Mijn vader van 81 "probeert ook om met de 21"e eeuw mee te gaan"
Petrus (4-5-2013 om 10:31)
We kunnen nu wel zeggen dom dom dom en eigen schuld. Ik denk echter dat deze dames op leeftijd zijn en de oudere generatie is er nog een van netjes en behulpzaam zijn naar andere. Een manier om de schade zo klein mogelijk te houden is een zo klein mogelijk bedrag op de betaalrekening .
Ddd (4-5-2013 om 10:17)
Ik zie dit niet echt als oplichting maar als een gunst die deze mevrouw gaf. Je zal maar geen gezond verstand hebben......
Bewoner Zeeland (4-5-2013 om 10:13)
Heb af en toe idee dat veel mensen het iq van een pinda hebben. Op TV wordt je kapot gegooid met waarschuwingen. En dan nog zo naief zijn, dan vraag je erom. Net zoals die windows service desk telefoontjes, zelf altijd heerlijk momentje om eens iemand heerlijk de huid vol te schelden.
Cookie-instellingen beheren