Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

'Hoefbevangen' pony's aangetroffen

Toegevoegd: 08-05-2013, 15.13 uur
Door: Veerle van Iren
's-HEER HENDRIKSKINDEREN - Op 23 april jongstleden heeft de politie, in een wei in 's-Heer Hendrikskinderen vijf 'hoefbevangen' pony's aangetroffen. De politie heeft dit zojuist bekend gemaakt.


Twee van de pony's waren er zo ernstig aan toe dat ze niet meer naar de watervoorziening konden lopen. Tegen de eigenaresse van de dieren is proces-verbaal opgemaakt en er is bestuursdwang toegepast. Deze bestuursdwang houdt in dat de eigenaresse meteen moet zorgen voor medische hulp aan de dieren. Doet zij dit niet dan wordt er een bedrijf ingehuurd om voor de pony's te zorgen. De kosten hiervan worden verhaald op de eigenaresse.

Hoefbevangenheid (Laminitis) is een ontsteking die kan ontstaan als de hoeven van een paard of pony te lang worden. Deze aandoening is voor het dier uiterst pijnlijk. Uiteindelijk heeft een paard of pony zoveel pijn dat hij zijn voorbenen van de grond wil halen waardoor het lijkt alsof hij steeds naar achteren leunt. Uiteindelijk gaat het dier liggen en kan niet meer naar het water lopen. De voornaamste oorzaak van hoefbevangenheid is te veel of te rijke voeding en weinig beweging.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan verschiere (8-5-2013 om 17:46)
Schandalig maar goed gedaan politie !
Kaje (8-5-2013 om 17:35)
in leveren die ponny,s de eigenaresse is geen dieren waard
Horse with no name (8-5-2013 om 17:30)
Gezien het al in april voordeed, dan is het nu toch allang opgelost ? waarom is daar geen melding van dan ? of moeten die paarden dan maar een paar weken niet drinken in afwachting of justitie nog eens wat gaat doen ?
Jose (8-5-2013 om 15:48)
Meteen in beslag nemen de paarden, denk dat ze er niks aan doet, anders had ze t niet zover laten komen!
Vlissingse (8-5-2013 om 15:38)
En ze mag gewoon die pony`s houden? Dit is pure dierenmishandeling, pony`s in beslag nemen en een beter thuis voor ze zoeken ( niet aan paardenhandelaars)en die eigenaresse geen boete maar gevangenisstraf geven. Het is nog steeds belachelijk hoe er met dieren mag om blijven gaan hier op de wereld :(
Cookie-instellingen beheren