Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie controleert vijfduizend voertuigen

Toegevoegd: 16-08-2013, 19.22 uur
Door: Roland de Jong
COLIJNSPLAAT - De politie heeft donderdag 5.000 voertuigen gecontroleerd tijdens een grote controle op de Eerste Deltaweg bij Colijnsplaat.

Tussen 13.30 en 23.00 uur werd samen met de Belastingdienst Zuidwest gecontroleerd. Er werd gebruik gemaakt van een zogenaamde Scanauto (ANPR). Hiermee werden kentekens automatisch vergeleken met gegevens uit computerbestanden met daarin onder andere gestolen auto's, openstaande boetes, belastingschulden en gezochte personen.


Er werden diverse boetes uitgedeeld. Vier mensen droegen geen gordel, één keer was de kentekenplaat van een motor onjuist bevestigd en ook bleek iemand te veel alcohol te hebben gedronken. Deze 52-jarige man uit de gemeente Reimerswaal scoorde 370 ug/l. Vanwege herhaling leverde dit hem een bekeuring van € 607,- en een algeheel rijverbod van 3 uren op. Tevens gaat er een melding naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.

Twee mensen die nog openstaande boetes hadden, hebben ze afgerekend. Eén persoon moest nog € 253,- betalen voor in totaal twee openstaande boetes en een ander was in totaal € 703,- kwijt voor negen openstaande boetes. Tijdens de controle werden nog een aantal aanhangwagens gewogen, maar dit leverde geen overtredingen op.

De belastingdienst wikkelde 25 'hits' af, wat resulteerde in het leggen van zestien beslagen en de inbeslagname van een voertuig. Ter plaatse werd een bedrag van € 24.804,- direct afgerekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fred (17-8-2013 om 12:05)
Makkelijk geld verdienen, stelletje graagers , worden we nog niet genog beduveld en uitgeknepen door dit kabinet. geen goed woord voor over voor deze afpersing, want dat is het eigenlijjk
Marleen (17-8-2013 om 10:03)
Stoer hoor ze pakken ons alles al af en als je dan eens een kleine boete of zo staaN HEB PAKKEN ZE OOKJE LAASTE GELD AF OVERHEID BEDANKT HOOR GA TOCH DRUGS DEALS PAKKEN DIEVEN
Jarno (17-8-2013 om 10:03)
Ben belangstellend of ook de buitenlandse kentekens gescand worden en wordt het alleen maar beperkt tot Nederlandse "hits". Ik denk dat er niets bekend is over buitenlandse kentekennummers en dat er gewoon gediscrimineerd wordt en alleen Nederlandse kentekennummers de dupe zijn.
Hans (17-8-2013 om 09:00)
Wie betaald dit allemaal!!!!????? kunnen geen inbreker vangen geen schiet partij oplossen! Maar dit kunnen ze als de besten... GA AAN HET WERK! controles oke maar dit is niet normaal meer. Roept sterk wo2 gevoelens op.........
John S (16-8-2013 om 23:39)
Zou met zo'n Scanauto (ANPR) eens alle straten van de dorpjes rond rijden , denk dat er ook veel te halen valt . sommige auto's zijn meer dan 6 jaar niet APK gekeurd en word gewoon mee gereden , dus niet verzekerd ook . Er is veel te weinig controle op die kleine dorpen , politie zie je nooit , En er word ook veel te hard gereden op 80 en 60 KM wegen . Levensgevaarlijk !
Jan (16-8-2013 om 21:47)
Wat een flauwekul, zo veel kosten en geen opbrengst. het staat in geen enkele verhouding en is zeer publieks onvriendelijk voor 99 procent van alle aangehouden auto's. wie is verantwoordlijk voor zoveel weggegooid belastinggeld?
Cookie-instellingen beheren