Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Resten brand Goes weer opgelaaid

Toegevoegd: 12-09-2013, 18.31 uur
Brandweerlieden gaan opnieuw naar binnen om te blussen.
Brandweerlieden gaan opnieuw naar binnen om te blussen.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong
GOES - Resten van de uitgebrande panden in Goes zijn vannacht en vanmiddag opnieuw in brand gevlogen. De brandweer is daarom weer aan het nablussen.


Vannacht werd de brandweer rond 01.30 uur opgeroepen omdat de brand weer was opgelaaid. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland zat de brand toen achter diverse aftimmeringen en was deze snel geblust. "Er is geen gevaar geweest voor de omgeving."

Ook op dit moment zijn nog nabluswerkzaamheden aan de gang. Het is nog niet duidelijk wanneer deze zijn afgerond. De brandweer heeft zowel vannacht als nu één tankautospuit en een ladderwagen ingezet.

Volgens de woordvoerder is het niet gek dat de brand tot twee keer toe is opgelaaid. "Bij dit soort grote incidenten bestaat er altijd een kleine kans dat er ergens weer wat kan oplaaien. Dat komt doordat warmteopbouw in materialen weer voor nieuwe brandhaarden kan zorgen. Dit is een natuurkundig verschijnsel."

Zie ook:
- Zeer grote brand Goes is meester (11-09-2013)
- Tweede pand Goes gaat in vlammen op (11-09-2013)
- Bewoners gered bij brand Goes (11-09-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Brandje (13-9-2013 om 08:06)
Zeg vlammetje jij hebt waarschijnlijk niet goed opgelet op school. Dus oordeel dan ook niet over het kunnen van deze brandweer mensen.
Hulpverlener (13-9-2013 om 07:17)
Gelukkig staan de beste stuurlui nog steeds aan de wal!
Antonio (13-9-2013 om 07:07)
En vlammetje heeft er verstand van! Een warmtebeeld camera kan niet DOOR materiaal als betimmering, dakbeschot enz heen kijken. Een brandend puntje ter groote van een sigaret kan na 24 uur weer voor brand zorgen.
Hvl (13-9-2013 om 00:07)
De beste stuurlui staan altijd aan wal. vlammetje
Verbaasd (12-9-2013 om 22:50)
Vlammetje en Wil, ga lekker bij de brandweer werken als jullie het zo goed weten! Ze komen nog vrijwilligers tekort, maar vast niet van die kortzichtige types als jullie.
Vlammetje (12-9-2013 om 20:54)
''Dat komt doordat warmteopbouw in materialen weer voor nieuwe brandhaarden kan zorgen'' , sorry slap excuus! Ik dacht dat warmteopbouw heel mooi met de warmtebeeldcamera waargenomen kan worden. Deze 'hot' spots zouden vervolgens gekoeld moeten worden om her ontbranding niet meer mogelijk te maken
Cookie-instellingen beheren