Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 38 km

Gewonde bij ongeluk in Ritthem

Toegevoegd: 26-09-2013, 14.24 uur
De opgeroepen traumaheli werd niet ingezet. De opgeroepen traumaheli werd niet ingezet. De opgeroepen traumaheli werd niet ingezet.
De opgeroepen traumaheli werd niet ingezet.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong
RITTHEM - In Ritthem is donderdagmiddag iemand gewond geraakt bij een aanrijding op een kruising.


Het ongeluk gebeurde rond 13.35 uur op de kruising Westhoekweg - Schotteweg. Een persoon werd daar aangereden door de bestuurder van een personenauto.

Aanvankelijk leek er sprake te zijn van ernstig letsel en daarom werd ook een traumahelikopter gealarmeerd. Ter plekke bleek dat de situatie meeviel en dat de inzet van het traumateam niet nodig was.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans (26-9-2013 om 22:40)
Heb ik ook vragen over de traumahelikopter. Hebben ze in het ziekenhuis niet een trauma arts die in een rapid responder naar het ongeval gebracht kan worden. Helikopter komt, het slachtoffer wordt gestabiliseerd en dan per ambulance afgevoerd wordt naar het ziekenhuis. Sneller en goedkoper.
Noua (26-9-2013 om 21:02)
Tussen alarmeren en kom zit wel een verschil beste FRankie.....Alarmeren betekend inzetbaar zijn.
Frank (26-9-2013 om 20:41)
De centralist schat denk ik in n.a.l het verhaal van de melder hoe hoog de nood is en stuurt voor de zekerheid een helicopter?
Jasper (26-9-2013 om 19:55)
De ambulancebroeders hebben juist goed geoordeeld dat de helikopter niet nodig was. De centrale meldkamer is degene die dat besluit maakt op basis van de verkregen informatie.
Sonja (26-9-2013 om 19:23)
Dat er nooit eerder in deze weg een ongeluk is gebeurd is me een raadsel. De auto's rijden daar abnormaal hard en houden nergens rekening mee. Als fietser zijnde ben je gewoon nergens!! Je telt niet meer mee tegenwoordig.
FRankie (26-9-2013 om 16:50)
Ik lees net over het ongeluk bij Ritthem wat gelukkig goed is afgelopen maar wat mij opvalt is dat de traumahelikopter nogal eens voor niets komt ,en dat kost veel geld!! Moeten de ambulancebroeders dat niet beter kunnen beoordelen of dat echt nodig is?? Spaart veel geld uit!!
Cookie-instellingen beheren