Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bloemendiefstallen begraafplaats opgelost

Toegevoegd: 05-10-2013, 18.42 uur
Door: Manfred Berrevoets
TERNEUZEN - Door een bekentenis van een 61-jarige vrouw uit Terneuzen heeft de politie een aantal bloemendiefstallen op de begraafplaats aan de Bellamystraat in Terneuzen opgelost. Wroeging is voor de vrouw aanleiding geweest om zich te melden op het politiebureau. 


In de afgelopen jaren, tussen 2009 en 2013, zijn er in totaal 16 aangiftes gedaan van diefstal van bloemen en planten van graven en de urnenmuur op de begraafplaats. Op de nabestaanden heeft dit grote impact gehad.

Nadat een bloedverwant de verdachte op heterdaad had betrapt, werden de gangen van de vrouw door de politie nagegaan. Toen uit het onderzoek bekend werd wie de vrouw was, kreeg zij een uitnodiging voor een gesprek op het politiebureau. Zij ontkende in eerste instantie iedere betrokkenheid bij de diefstallen.  

Omdat de vrouw wroeging kreeg, melde zij zich de volgende dag opnieuw op het politiebureau en bekende dat zij enkele malen bloemen en planten te hebben meegenomen van de begraafplaats. 

De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt. De vrouw zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden voor haar daden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Condor (6-10-2013 om 09:51)
Als dit ziek is, dan lopen er wel heel veel zieken rond. Niet goed te praten natuurlijk, maar om daar zo'n stampij van te maken.
Jos (6-10-2013 om 09:25)
Totaal geen fatsoensnormen en respect voor de laatste rustplaats van mensen, zou zeggen als taakstraf 1000 uur laten werken bij een begrafenisondernemer!
Herrie (6-10-2013 om 00:32)
Zit vast wel iets diepers achter dan alleen materieel gewin. Stuur ze door naar de GGZ, niet naar een rechter, dat is onzin.
Een nabestaande (5-10-2013 om 23:04)
Heb geen aangifte gedaan. Ook mijn bloemen waren spoorloos. Respectloos. Wij verdriet en zij thuis de bloemen binnenzetten. U moet zich diep schamen dame.........
Vergevingsgezinde (5-10-2013 om 21:39)
Het is niet netjes wat mevrouw deed, maar als je je gedachten laat gaan , wilde ze misschien wat huiselijke warmte , met bloemen in huis , en had ze het geld er niet voor om ze te kopen ,door alle bezuinigingen.
Gerard (5-10-2013 om 19:19)
Ik hoop dat mevr zich moet melden bij de psychiater, want ze is echt ziek. ECHT ZIEK als je zoiets doet.....brrrr :-s
Cookie-instellingen beheren