Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Verwarde man valt meisje (12) lastig

Toegevoegd: 05-11-2013, 13.41 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In de Wijenburg in Vlissingen is maandag aan het begin van de avond een 12-jarige meisje lastig gevallen door een verwarde man. De verdachte is aangehouden.

Op het moment dat het meisje in de Wijenburg fietst gaat de verdachte met gestrekte armen voor haar staan. In eerste instantie denkt het slachtoffertje dat het om een grapje gaat, maar al snel merkt zij het vreemde gedrag van de man op. Onmiddellijk laat zij haar fiets vallen en rent hard weg, waarop de man haar achterna gaat.


Kort voor dit incident had de politie al een melding gekregen dat een 46-jarige man uit Middelburg in een depressieve en agressieve toestand een woning aan de Sterkenburg in Vlissingen had verlaten. Door de aanrijdende agenten werd direct de link gelegd tussen beide meldingen en daarom werd versterking opgeroepen. Met diverse eenheden werd vervolgens de omgeving afgezocht.

Op aanwijzing van omstanders werd de man in de wijk Westerzicht aangetroffen en gearresteerd. Het meisje was in de tussentijd haar belager al kwijtgeraakt en was snel naar huis gegaan. De verdachte is overgebracht naar Torentijd in Middelburg waar hij door een GGD-arts is onderzocht. Uit het onderzoek bleek dat de man geestelijk niet in orde was.

Hoewel het meisje zich erg bedreigd heeft gevoeld, kan volgens de politie niet vastgesteld worden dat de man een strafbaar feit heeft gepleegd. Vanmiddag wordt hij overgedragen aan de hulpverlening.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (5-11-2013 om 23:00)
Goed gereageerd meisje! Denk dat de politie ook adequaat gereageerd heeft. Zij zijn overigens niet verantwoordelijk voor wat er wel of niet in de wet staat, denk dat zij het ook wel anders zouden willen....
Mikkie (5-11-2013 om 22:54)
@ loes :Er lopen er nog altijd meer rond dan dat er vastzitten!!!!
Voorkom roddels en pesterijen (5-11-2013 om 19:13)
Hou dezeman maar lekker 4 weeen vast voorhij weer mense lastig vallen . 1 is er iets geestelijk niet in orde gelijk dan maar pille voor ze probleem geve
Loes (5-11-2013 om 15:47)
Hoeveel mensen zijn er geestelijk niet orde?
Hèhè (5-11-2013 om 14:04)
Gelukkig maar dat de kerel niet gelijk gelynched is. Lastigvallen is op zich niet gevaarlijk; evenmin als dreigen dat is trouwens..
K (5-11-2013 om 13:57)
Is het een nieuwe trend voor mensen die geestelijk ziek zijn om maar fijn gezonde mensen geestelijk ziek te gaan maken? ik kan me voorstellen dat dat meisje nu enorm bang is om over straat te gaan misschien een trauma opgelopen heeft. dan het laffe oordeel van politie is dit nu nederland???????????
Cookie-instellingen beheren