Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee gewonden bij ongeluk A58

Toegevoegd: 07-11-2013, 08.46 uur - Update: 07-11-2013, 13.29 uur
Door: Roland de Jong
LEWEDORP - Bij een verkeersongeval op de A58 ter hoogte van Lewedorp zijn vanochtend twee mensen gewond geraakt.


Het ongeluk gebeurde rond 07.10 uur op de rijbaan van Bergen op Zoom richting Vlissingen. Nabij de fabriek van McCain klapten een vrachtwagen en een personenauto op elkaar. 

De personenauto, bestuurd door een 20-jarige jongeman uit Dirksland, reed over de linker rijstrook terwijl een 34-jarige vrachtwagenchauffeur uit Goes over de rechter rijstrook reed. De personenauto kwam plotseling naar rechts en reed achterop de vrachtauto. Mogelijk is de automobilist in slaap gevallen.

Beide bestuurders zijn met een ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De vrachtwagenbestuurder bleek kneuzingen te hebben opgelopen aan zijn heup, rug en nek. De jongeman heeft een ruggenwervel gebroken.

De beide voertuigen moesten worden geborgen. Vanwege de hulpverlening en de berging was de A58 enige tijd volledig afgesloten. De snelweg ging dicht tussen Heinkenszand en Arnemuiden. Dit zorgde mede vanwege de ochtendspits voor een file richting Vlissingen. Rond 07.50 uur kon het verkeer weer worden hervat. Er werd toen één rijstrook in gebruik genomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Walter (7-11-2013 om 18:38)
@schouw, je kunt geen vrachtwagens verbieden tussen 6.00uu en 10.00uur en tussen 16.00uur en 19.00uur,want dan krijgen de bedrijven hun bestelling niet op tijd, wat weer een financiële strop met zich meebrengt.in dit geval was de autobestuurder fout en niet de vrachtwagenchauffeur.
Toppertje (7-11-2013 om 18:02)
Schouw! Als je nou gewoon de fiets pakt heb je nergens last van. Kijk eens wat je zegt, kom je van een andere planeet ofzo?
Wouter (7-11-2013 om 17:47)
@Zeeland, Wat een onzin reactie. Zeker worden veel ongelukken veroorzaakt door menselijk falen, maar wel eens gehoord van aqua-planing, slecht wegdek, storm? Allemaal factoren waar je niet altijd rekening mee kunt houden. Ben zel ook wel eens bij Arnemuiden de bocht uit gevlogen als gevolg van aqua-planing en dat terwijl de chauffeur maar zo rond de 90 km/h reed, juist om te anticiperen op die regen.
Walter (7-11-2013 om 17:08)
@schouw, heb je het bericht goed gelezen? die auto kwam plotseling naar rechts en klapte tegen de vrachtwagen, omdat waarschijnlijk(is nog niet zeker) de automobilist in slaapgevallen zou zijn. hier kon de vrachtwagenchauffeur dus niks aan doen. .
Menno (7-11-2013 om 17:01)
Schouw.....als je geen feiten weet....reageer dan niet met van die onzin. Het gebeurde nog geen 100 meter voor me en heb alles zien gebeuren en hulp verleend voor zover mogelijk. De auto klapte achterop de vrachtwagen, die gewoon op zijn eigen weghelft reed en dus geen blaam treft.
Marina (7-11-2013 om 16:57)
Wat zijn dit nu weer voor rare reacties. De bestuurder van de vrachtauto komt rechts naast 'n personenauto en die wijkt opeens uit naar rechts zodat ie tegen de achterkant!!! van de vrachtauto botst. Wat moest de chauffeur dan doen, afremmen en achter de auto blijven of hem gaan opduwen op de linker
Cookie-instellingen beheren