Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 43 km

Grote vechtpartij in centrum Renesse

Toegevoegd: 17-11-2013, 13.23 uur
Door: Rolf de Feijter

RENESSE - Een ruzie over een mobiele telefoon is afgelopen nacht op de Hogezoom in Renesse ontaard in een flinke vechtpartij tussen uitgaanspubliek en politieagenten. Over en weer zijn klappen uitgedeeld.


Bikers volgden die nacht rumoerig uitgaanspubliek dat langzaam het centrum verliet. Na de horecasluiting bleef het erg rumoerig in het centrum van Renesse. Groepen bleven in het centrum hangen en daagden elkaar over en weer uit. Bij de rotonde Hogezoom/Vroonweg/Rolandsweg kwam het tot een slaande ruzie tussen jongens en een meisje over een mobiele telefoon. De bikers grepen in en hielden een jongen aan voor mishandeling.

De jongen was echter niet van zins om vrijwillig mee te gaan en sloeg hierop een agent in zijn nek en gezicht. Vervolgens ontstond er een worsteling waarbij zowel de verdachte als twee agenten licht gewond raakten. In reactie hierop keerde een deel van het overige publiek zich tegen de agenten. Omdat er niet gereageerd werd op de vorderingen om te vertrekken werd versterking opgeroepen.

De menigte is uiteindelijk met toepassing van geweld uit elkaar gehaald. Er zijn vier personen aangehouden. Twee jongens zijn in verzekering gesteld. Hen wordt mishandeling van agenten verweten. Twee jongens mochten na verhoor, met een schikkingsvoorstel op zak, weer naar huis. De agenten hebben aangifte van mishandeling gedaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marja (17-11-2013 om 17:01)
Laat die rotjongens maar een poosje in een kale cel zitten zonder enig licht of wat dan ook..alleen een w.c beetje stoer doen van ik ben niet bang van een politieagent.een flinke boete laten betalen als mijn kinderen dit zouden doen dan konden hele dagen politiewagens en de bikes poetsen
Fred (17-11-2013 om 16:42)
Dit waren vast geen toeristen.
Franky (17-11-2013 om 15:01)
Maar waar is het mobieltje dan? Blijkbaar niemand aangehouden voor straatroof/diefstal?
Tom (17-11-2013 om 14:28)
Ik hoop dat die agenten ook flinke klappen hebben uitgedeeld. Blijkbaar snappen die gasten niet dat de politie er juist is voor hun veiligheid! Nu maar hopen dat ze flink gestraft worden en dat die agenten er niets aan over houden.
Hungergames are now ! (17-11-2013 om 14:23)
Tja, den Haag roept om het hardst dat men niets meer hoeft te verwachten van de staat als burger. dan hoort zoiets als politie ook in de geschiedenisboeken. men moet het van den Haag toch zelf maar uitvechten ? waar bemoeien ze zich mee dan ?
Bewoner Renesse (17-11-2013 om 13:48)
Wat ik niet snap met een schikkings voorstel naar huis, was niet beter geweest ze ook vast te houden. En waarom zo weinig arrestaties, en met zo soft deur beleid in renesse en het ontrbreken van een STEVIG horeca convenant zal het zo door blijven gaan,
Cookie-instellingen beheren