Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Oosterscheldekering gaat dicht

Toegevoegd: 04-12-2013, 19.32 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - De Oosterscheldekering gaan in de nacht van donderdag op vrijdag vermoedelijk dicht. Dat meldt Rijkswaterstaat.


Ook de Algerakering in de Hollandsche IJssel wordt naar verwachting gesloten en ook enkele sluizen worden gesloten. Scheepvaartverkeer kan gedurende de sluiting hinder ondervinden door iets langere wachttijden.

De sluitingen zijn volgens Rijkswaterstaat nodig vanwege de verwachte hoge waterstanden. Morgen trekt namelijk een storm over ons land. De verwachte storm valt samen met springtij. Dit kan voor hoge waterstanden langs de kust zorgen.

De hoogste waterstanden langs de kust en in het IJsselmeergebied worden in de avond en nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 december verwacht. De hoogste waterstanden worden verwacht in het zuidwesten en het uiterste noordoosten.

Zo wordt bij Vlissingen een waterstand verwacht van 3,80 meter boven NAP. Een dergelijke stand komt gemiddeld eens per tien jaar voor. Ook zullen onder andere Hoek van Holland, IJmuiden, Den Helder, het Waddengebied en Delfzijl met hoge waterstanden te maken krijgen.

Vanuit het Watermanagementcentrum worden de waterstanden langs de kust en op de grote meren continu en nauwlettend in de gaten gehouden. Rijkswaterstaat informeert met behulp van waarschuwings- en alarmeringsberichten belanghebbenden, zoals waterschappen, hoogheemraadschappen en veiligheidsregio’s over de waterstandsverwachtingen.

Zo kunnen deze instanties tijdig maatregelen voorbereiden, zoals het sluiten van waterkeringen, het ontruimen van kades en het instellen van dijkbewaking.

Zie ook:
- Voorbereiding op dijkbewaking Zeeuwse kust (04-12-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Juriste (5-12-2013 om 08:48)
@vlissinger: jij hebt dus liever natte voeten? Denk nou niet dat het overbodige luxe is!!
Zullenzien (5-12-2013 om 08:32)
Dan zullen we nu zien of al die bakken geld voor die overbetaalde dijkgraven en zo het waard is. beter wel, want ik denk niet dat de bevolking een overstroming zal accepteren.
Hippo (5-12-2013 om 08:28)
@ vlissinger. Better safe than sorry , toch?
Ad. (5-12-2013 om 01:27)
Nederland moet leren dat het soms niet zo kan als met mooi weer Een chauffeur die met 30 graden 2 uur over een rit doet moet dat met storm of zelfs ijzel ook maar doen. Maar met ijzel of sneeuw is mijn bus ook later hoor dus volgens mij snapt die Vlissinger het niet. Ik weet niet welk werk hij doet
Vlissingse (4-12-2013 om 23:36)
@vlissinger: Wat heeft dat nou weer te maken met storm? Sneeuw en storm zijn 2 verschillende dingen. Als ze niet waarschuwen en voorbereiden dan is het ook niet goed, beter te veel doen dan te weinig!
Hendrik Jan (4-12-2013 om 23:34)
@Vlissinger: Waar slaat jou bericht op? Je praat er nu zo makkelijk over, maar jij bent ook de persoon die weer komt klagen als er niets op touw is gezet! Als het water straks wel 3.60 over jou dijk slaat en er staat niemand loop je ook te klagen! Wees blij dat er iets gedaan wordt!!
Cookie-instellingen beheren