Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 18 km

Veel boetes voor rijden zonder verlichting

Toegevoegd: 10-12-2013, 12.06 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - In november heeft de politie in Zeeuws-Vlaanderen 152 boetes uitgedeeld voor het rijden zonder verlichting. De meeste boetes gingen naar fietsers zonder licht.


Met het aanbreken van de donkere dagen heeft de politie extra gecontroleerd vanwege de verkeersveiligheid. De start van de extra verlichtingscontroles liep gelijktijdig met het begin van de landelijke campagne, welke op fietsers is gericht: Ik wil je zien.

Naast de vele fietsers werd ook menig automobilist bekeurd ondermeer voor het onterecht gebruikmaken van de mistlichten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gitta (10-12-2013 om 21:42)
Haha grapjas Mike, Ik was gestopt.... wilde mezelf even verontschuldigen dat ik hem niet gezien had en dat was mijn antwoord. Was jij het soms?
Mike (10-12-2013 om 20:49)
@Gitta: Hoe kon je dan de middelvinger zien?!
Petrus (10-12-2013 om 18:51)
@ Goed zo, rijdt eens tegen een fietser zonder licht aan en daarna tegen een rijdende auto zonder licht. Heeft u gelijk uw antwoord.
Gitta (10-12-2013 om 16:21)
Goed dat ze dit aanpakken. Ik had laatst ook bijna een fietser onder mijn wielen. Geen licht op en donkere kleding aan, zelfs de reflectors ontbraken. Ik kreeg de middelvinger, maar m.i. is de fietser zelf ook verantwoordelijk voor zijn eigen veiligheid. Ik had hem niet gezien.
Westkapelle (10-12-2013 om 15:53)
Nog steeds controleer ik als ouder zeer regelmatig de verlichting van de fiets, maar dan wordt er door baldadige jongeren het licht kapot geslagen. AFZ. vanuit Westkapelle
Pier (10-12-2013 om 15:18)
Beste goed zo zou het kunnen zijn dat fietsers zonder verlichting erg kwetsbaar zijn in het verkeer ze verliezen het van een auto als ze daar een aanrijding mee krijgen. Auto's hebben altijd nog verlichting ook al is het niet helemaal in orde. Een aanrijding gaat dan meestal gepaard met blikschade.
Cookie-instellingen beheren