Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Fietspaaltjes weg vanwege ongelukken

Toegevoegd: 14-01-2014, 13.10 uur - Update: 14-01-2014, 13.41 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Door het weghalen van ongeveer honderd fietspaaltjes denkt de gemeente Middelburg het aantal eenzijdige fietsongelukken omlaag te brengen.
 
De paaltjes blijken volgens de gemeente een aanzienlijk aandeel te hebben in de eenzijdige fietsongevallen. Volgens de Fietsersbond moeten de paaltjes normaal gesproken voorkomen dat er ongelukken ontstaan, maar zijn de paaltjes vaak juist levensgevaarlijk. De gemeente Middelburg erkent het probleem en wil met de maatregel de verkeersveiligheid voor fietsers verder verbeteren en het aantal eenzijdige fietsongevallen laten verminderen.
 
Om het aantal fietsslachtoffers terug te dringen heeft de gemeente samen met de Fietsersbond onderzocht of er locaties zijn waar de paaltjes weinig functie hebben en bovendien een negatieve invloed hebben op de verkeersveiligheid voor fietsers. Uit dit onderzoek is gebleken dat er in de gemeente Middelburg ongeveer honderd paaltjes kunnen worden verwijderd. Volgens de Fietersbond zijn veel paaltjes niet functioneel. Een deel van de paaltjes heeft echter wél een duidelijke functie en moet daarom juist wel blijven staan, zo concludeert de organisatie.

Afgelopen week werden in de wijk Veerse Poort de eerste tien exemplaren weggehaald.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
william (14-1-2014 om 16:49)
Eindelijk een verstandige gemeente, zouden er meer moeten doen. In sommige dorpen worden er zoveel onzinnige dingen op en langs de weg geplaatst dat het juist een belemmering voor het verkeer word. In Krabbendijke is het hele dorp gestremd door wegversmallingen en bloembakken. Het nut ervan? Joost mag het weten, om nog niet te praten over de kosten..,..weggegooid geld!
wendy (14-1-2014 om 15:22)
Ja Jos met jouw kan ik praten boete leggen op het spelen met de mobieltjes op de fiets zelfs lopend zijn ze nog een gevaar op de weg en als je er wat van zegt dan krijg je nog een grote mond ook
jos (14-1-2014 om 13:43)
Gewoon een kwestie van opletten als je op de fiets zit en niet met je Ipod of gsm lopen aankloten. Ik fiets dagelijks heel wat kilometers over Walcheren en heb in die 28 jaar nog nooit een paaltje geraakt....
Cookie-instellingen beheren