Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Jongen (17) zonder begeleider achter stuur

Toegevoegd: 18-01-2014, 13.40 uur
Door: Manfred Berrevoets

SLUISKIL - De politie heeft zaterdagmorgen vroeg een jonge automobilist bekeurd omdat hij zonder begeleiding in een auto reed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Agenten zagen om 01.20 uur een auto op de Leidinglaan in Sluiskil rijden. Omdat de bestuurder er nogal jong uitzag, controleerden ze hem. De bestuurder, een 17-jarige jongen uit de gemeente Terneuzen, had een rijbewijs, maar doet mee aan het experiment '2toDrive'. Naast hem zat niet de verplichte begeleider, maar een even oude jongeman.

De bestuurder kreeg een boete van 140 euro. Zijn rijbewijs zal ongeldig worden verklaard. Bij dit experiment mag een bestuurder al vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen. Vanaf 17 jaar mag men het praktijkexamen voor het rijbewijs B afleggen. Tot 18 jaar mag de bestuurder rijden onder begeleiding van een coach, welke op zijn begeleiderspas staat.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
petra (18-1-2014 om 16:36)
tja we zijn allemaal jong geweest en een foutje is dan zo gemaakt. je moet maar net de pech hebben dat je ze tegen komt....maar is idd wel een harde les..
Ed (18-1-2014 om 16:14)
@voorgaande reacties: zelf nooit jong geweest zeker? Jullie zijn m.i. per definitie al verloren.. Kop op knul - nog ff geduld!
gerda (18-1-2014 om 15:35)
Eigen schuld dikke bult, moet je maar aan de regels houden.
Ad. (18-1-2014 om 15:17)
Mooi maar maak het dit soort overtreders voorlopig onmogelijk om weer direct te gaan lessen want dan krijgen ze weer direct een rijbewijs en zijn dan 18 waarena ze doen of alles mag en zitten gelijk met de middelvinger omhoog. Dit soort worden de aso,s van ,morgen en inbeslagname van de auto was hier ook wel op zijn plaats geweest want die begeleider vind het schijnbaar ook wel goed anders had die de sleutels bewaard. Deze regel is zo lek als een mandje want als je een broer die het zelf ook niet zo nauw neemt in het verkeer opgeeft als begeleider heb je dus twee sukkels in 1 auto en mag het gewoon.
Jan (18-1-2014 om 14:40)
wat een belachelijk idee. geen wonder dat die jongen gewoon een eindje ging rijden
Edwin (18-1-2014 om 13:55)
Een sterk voorbeeld van je eigen ruiten ingooien! Kan het nog lomper!
Cookie-instellingen beheren