Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Jongen (17) zonder begeleider achter stuur

Toegevoegd: 18-01-2014, 13.40 uur
Door: Manfred Berrevoets

SLUISKIL - De politie heeft zaterdagmorgen vroeg een jonge automobilist bekeurd omdat hij zonder begeleiding in een auto reed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Agenten zagen om 01.20 uur een auto op de Leidinglaan in Sluiskil rijden. Omdat de bestuurder er nogal jong uitzag, controleerden ze hem. De bestuurder, een 17-jarige jongen uit de gemeente Terneuzen, had een rijbewijs, maar doet mee aan het experiment '2toDrive'. Naast hem zat niet de verplichte begeleider, maar een even oude jongeman.

De bestuurder kreeg een boete van 140 euro. Zijn rijbewijs zal ongeldig worden verklaard. Bij dit experiment mag een bestuurder al vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen. Vanaf 17 jaar mag men het praktijkexamen voor het rijbewijs B afleggen. Tot 18 jaar mag de bestuurder rijden onder begeleiding van een coach, welke op zijn begeleiderspas staat.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
haha (18-1-2014 om 13:48)
Hahahah wat een loser, z'n rijbewijs ingevorderd. Wat een prutser
Cookie-instellingen beheren