Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 22 km

Sigarettendief verwondt 9-jarige jongen

Toegevoegd: 02-02-2014, 16.21 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Een 9-jarige jongen is vanochtend gewond geraakt toen hij achter een man aanging die pakjes sigaretten stal uit het cafetaria van zijn ouders. De dader is opgepakt.

Een getuige merkte rond 10.15 uur op dat een man pakjes sigaretten probeerde te stelen bij een cafetaria aan de Ooststraat in Kapelle. Het cafetaria was op dat moment gesloten maar de man drong met geweld het pand binnen. 

Op het moment van de diefstal was de 9-jarige zoon van de eigenaar in de zaak aanwezig. Deze werd door de verdachte hardhandig in zijn nek vastgepakt. Hierdoor raakte de jongen lichtgewond. Desondanks ging hij rennend achter de verdachte aan.

De achtervolging was tevergeefs en omdat de getuige zich in eerste instantie over de jongen ontfermde, kon de verdachte er vandoor gaan. De getuige zag echter dat de man een nabij gelegen woning binnenging en kon die informatie doorgeven aan de politie.

Ter plekke gingen de agenten op onderzoek uit in de woning en binnen werd een 24-jarige man uit Kapelle aangehouden als verdachte. De man bleek te hebben gedronken. Hij blies 670 ug/l, volgens de politie bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol.

Na een eerste verhoor is de Kapellenaar in verzekering gesteld. Een vrouw op een scooter zou van het hele voorval getuige zijn geweest. De politie is naar haar op zoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (2-2-2014 om 23:03)
Topgozertje! Het spijt me voor hem dat hij er wat aan overhield/houdt maar dat kereltje heeft wel ff lef in zn lijf. Zulke dingen maken een mens blij.
Mark (2-2-2014 om 21:35)
Da gastje van 9 heeft meer lef dan menig volwassenen
Renata (2-2-2014 om 20:23)
'gaanweweer', Ben jij helemaal lekker? Voor zo'n ventje is de impact net zo groot. 'Ontwikkelde maatschappij onwaardig' ... , ja jouw commentaar!
gaanweweer (2-2-2014 om 20:11)
Begrijp me goed, dit is slecht! Maar met roepen van 'verwondt' degraderen wij serieuze gevolgen zoals bij de marteling in Burgh. Scheten en donderslagen op dezelfde manier afstraffen is m.i. een ontwikkelde maatschappij onwaardig.
Kees (2-2-2014 om 20:07)
Goed werk van dat ventje en de getuige. Maar voor diefstal en hardlopen geldt vast een ander alcoholpromillage?
Cookie-instellingen beheren