Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

Bijna 3 ton Dauwendaele teruggevorderd

Toegevoegd: 24-02-2014, 11.18 uur - Update: 24-02-2014, 11.48 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - In de Middelburgse wijk Dauwendaele is sinds de start van het wijkinterventieproject in april vorig jaar bijna drie ton aan onterechte toeslagen en uitkeringen stopgezet en teruggevorderd. Het doel van het project is de leefbaarheid van de wijk te vergroten door het bieden van maatschappelijke ondersteuning en zorg en het aanpakken van fraude en misstanden.

Inmiddels is bekend wat de eerste acties hebben opgeleverd. Tot nu toe is er in Dauwendaele naar verhouding minder fraude geconstateerd dan bij soortgelijke wijkinterventieprojecten in andere plaatsen. Het interventieproject Dauwendaele loopt nog tot mei 2014. In die periode zullen er nog een aantal huisbezoeken en integrale verkeerscontroles plaatsvinden.

Tot op heden hebben 137 personen een huisbezoek gekregen. Daarbij is voor een bedrag van 289.600 euro aan toeslagen en uitkeringen stopgezet en teruggevorderd. Dit betrof onder andere vier uitkeringen. Daarnaast is aan een paar mensen een toeslag of bijzondere bijstand toegekend. Dit ging om een totaalbedrag van 2.700 euro. Tevens is voor twee personen met instemming van de betrokkenen hulpverlening ingeschakeld. Voor een aanzienlijk aantal personen die zijn bezocht, loopt nog een onderzoek. De uitkomsten hiervan zijn nog niet bekend. De bezoeken gaan de komende periode nog door.

Naast de huisbezoeken vonden bemiddelingen in de wijk plaats. Zo waren er politiemedewerkers en toezichthouders van de gemeente aanwezig om extra aandacht te besteden aan de ergernissen in de wijk, zoals het niet opruimen van hondenpoep, het fout parkeren van voertuigen en hangjongeren.

De resultaten van de integrale verkeerscontrole op 6 november 2013 waren het innen van openstaande vorderingen tot een bedrag van 11.250 euro direct per pin. Daarnaast werd beslag gelegd op 43 voertuigen omdat de belastingschuld niet direct kon worden betaald.

Zie ook:
Huisbezoeken en grote controle-actie  (06-11-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (24-2-2014 om 12:40)
Kijk dat noemen ze spijkers met koppen slaan ,en de Zeeuwen zijn zogenaamd zo eerlijk ,wel het bewijst het dan toch maar weer dat er hier ook in Zeeland niet zulke braven mensen wonen wat wel wordt beweerd,als ze dat nu eens in meerdere plaatsen gingen doen dan liep de staats kas ook weer een beetje vol ,zodat de mensen die het echt nodig hebben dan ook krijgen ,want dan hoeven deze mensen niet meer naar de voedselbank ect , En die gasten die fraude hebben gepleegd terug betalen geen geld de inboedel verkopen en geen excuus en op de blaren dan laten zitten, want de boel oplichten kunnen ze ook het is tenslotte geld van de eerlijke Nederlander die er hard voor werkt en heeft gewerkt
Cookie-instellingen beheren