Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 7 km

Dronken kapitein op zeeschip

Toegevoegd: 17-03-2014, 10.36 uur
Door: Rolf de Feijter

TERNEUZEN - Zaterdag is in Terneuzen een 33-jarige Russische kapitein van zijn zeeschip gehaald omdat hij te veel alcohol had genuttigd. De man had een alcoholpromillage van 2,5 terwijl 0,8 het wettelijke maximum is.

Agenten van de Landelijke Eenheid kregen in de vroege ochtend van een loods de melding dat hij het vermoeden had dat de kapitein van het schip waarop hij zich bevond dronken was. Het Nederlandse schip was net met een lading kunstmest uit Gent vertrokken met als bestemming Cork in Ierland.

Op verzoek de politie meerde de loods het schip af in de Autrichehaven bij Terneuzen. Daar gingen de agenten aan boord en zagen dat de kapitein bijna niet meer op zijn benen kon staan en met dubbele tong sprak. De man werd naar het politiebureau overgebracht. Daar kwam uit de ademanalyse dat het alcoholpromillage 2,5 promille bedroeg. Ruim drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid.

Na overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de kapitein een schikkingsvoorstel van 1800 euro en een vaarverbod van 14 uur. De kapitein ging akkoord met het voorstel en betaalde de boete direct. De dronken man is door zijn werkgever onmiddellijk van boord gehaald.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
hijisfijn (17-3-2014 om 13:34)
De werkdruk op zulke bootjes is ook niet in overeenstemming met de wet; Nerderlanders trokken t al niet meer, dan maar n Rus onder Nederlandse vlag (!) waarom zou die t wel trekken? De kruik gaat net zo lang te water tot zij barst en de reder maar geld tellen..
Do Duk (17-3-2014 om 12:44)
Er mag tegenwoordig ook niets meer hé.
willy (17-3-2014 om 12:29)
hallo die vaart wel met zn troep door ons kanaal
Dre (17-3-2014 om 11:57)
r. Totda hij met zijn schip een steigertje van b.v. de Dow mee neemt...
Hetty (17-3-2014 om 11:25)
Wat een domme reactie van R. weet deze R. wel hoeveel gevaar een dronken kapitein kan opleveren voor de andere scheepvaart die daar tevens rondvaren. Nou, ik kan U vertellen dat op de Westerschelde vele gevaarlijke stoffen vervoert worden dan menig Zeeuw weet. En als deze tegen elkaar op varen het leed niet te overzien zal zijn, ook voor de bewoners die aan de wal wonen. Dus wees blij dat daar controle op gehouden wordt!!!!
r. (17-3-2014 om 10:46)
Ge-wel-dig !!!!! Liever een dronkaert op een schip in zee als 1 op de o. weg ;-)))
Cookie-instellingen beheren