Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 48 km

Oplichter scheldt officier uit in rechtszaal

Toegevoegd: 24-03-2014, 19.50 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag de 36-jarige Vlissinger Richard E. conform de eis  veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar.

De Vlissinger, met een strafblad van 36 pagina's, de nodige jaren achter de tralies en nog enkele jaren die van een  eerder vonnis op de plank liggen, lichtte midden maart vorig jaar in Souburg een pensionhoudster op door daar enkele weken te logeren en niet te betalen. Ook mishandelde hij in Leeuwarden de grootouders van zijn vriendin, ging hij er met haar auto vandoor en was hij doorgereden na het veroorzaken van een aanrijding.

Bij een verzekeringsmaatschappij deed hij zich voor als een kennis, liet een bankrekeningnummer veranderen en inde op die manier geld dat aan een kennis overgemaakt had moeten worden. Daarnaast verduisterde E. acht aanhangwagens. Hij huurde bij diverse bedrijven een karretje en verkocht deze vervolgens aan een heler in Limburg.

De hoogte van het vonnis was mede gebaseerd op de 'criminele levensloop van E., die bestaat uit bedrog, oplichting, verduistering en flessentrekkerij. Justitie beschikt inmiddels over 51 dossiers over E. die goed zijn voor 267 misdrijven.

Na het uitspreken van het vonnis oordeelde E. het nodig om de officier van justitie uit te schelden en hem te verzekeren 'ik kom je nog wel eens tegen'. E. heeft aangegeven hoger beroep aan te tekenen.

Zie ook:
- Vier jaar cel geëist voor oplichter (10-03-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
G (25-3-2014 om 06:07)
Ik hoop dat deze kerel in hoger beroep MEER dan 4 jaren krijg.Zeker als je de officier van justitie in de rechtbank bedreig. Hij moet niet denken dat hij met zijn 267 misdrijven een strafvermindering gaat krijgen. ( in zijn dromen zeker ) Wat een aso.
bram (25-3-2014 om 05:30)
267 misdrijven + nog een bedreiging naar de rechter en dan maar 4 jaar achter de tralies. Belachelijk toch? Deze vent deugt gewoon niet en komt hier met een lachertje vanaf. 'k Snap zo ondertussen echt niet meer in wat voor rechtstaat wij leven.
bert kaiser (24-3-2014 om 23:59)
jammer dat je zo.n persoon niet 4 jaar enkel op water en brood mag zetten,dergelijke mensen zou je al hun rechten moeten kunnen afnemen
Jan (24-3-2014 om 22:31)
wat een waardeloze hufter
T.R. (24-3-2014 om 22:01)
E. in hoger beroep ik hoop dat ze hem 2 keer zoveel gaan geven.
FRED (24-3-2014 om 21:08)
Ze moeten hem eens iemand tegen laten komen.
Cookie-instellingen beheren