Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Rijbewijs straatracer ingevorderd

Toegevoegd: 07-04-2014, 13.06 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Een 19-jarige jongeman uit Sas van Gent is zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij te hard reed. De man nam volgens de politie vermoedelijk deel aan een straatrace.

Volgens de politie werd de man betrapt toen hij zondag rond 17.40 uur 65 kilometer per uur te hard reed op de Koegorsstraat. De snelheid van zijn auto werd door de politie geklokt op 125 kilometer per uur. De maximum toegestane snelheid is daar echter 60 kilometer per uur.

Volgens de politie maakte hij vermoedelijk deel uit van een groep straatracers. Dergelijke groepen hebben extra de aandacht van de politie. Het rijbewijs van de verdachte is ingenomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn naam (7-4-2014 om 15:39)
@k: Aan het formuleren van je verhaal is te lezen dat je zelf nog niet al te oud bent. Althans die indruk wek je wel, mocht het het tegendeel zijn. Straatraces zijn illegaal en horen daarom niet thuis op de openbare weg. Hiervoor zijn circuits uitgevonden. Het van de weg schrapen van de straatracers kost ons allemaal geld. Wie denk je dat de hulpverlening betaald en de ziekenhuiskosten? Je relaas is redelijk kortzichtig te noemen. Ik ben er ook absoluut voor om deze straatracers kaal te plukken. Dan raken ze vanzelf door hun geld en houdt hun "hobby" vanzelf op. Daarnaast maar niet gesproken over de betrokkenen bij een dergelijk ongeval, die net op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren. Pluk ze maar kaal!!
C (7-4-2014 om 15:32)
Als ze zo graag willen racen doen ze dat maar op een circuit die is daarvoor bedoeld en niet de openbare weg. En terecht dat zijn rijbewijs is ingenomen en eigenlijk vind ik ook dat ze zijn auto in beslag hadden mogen nemen, zo leren ze er tenminste wat van.Deelnemen in het verkeer is een serieuze bezigheid, teveel jongeren (ongewild) verongelukken in het verkeer ik moet er niet aan denken dat 1 van mijn kinderen dit zou overkomen door iemand die niet serieus met het verkeer bezig is. Laat het voor de beginnend bestuurder een lesje zijn een auto is te vervangen een mensenleven niet.
AD. (7-4-2014 om 14:54)
K. je snapt het niet helemaal denk ik want als je zo hard rijd en het zou moeten worden getolereerd omdat het normaal is dat je je op deze mannier kan uitdrukken ben jij dus geen haar beter. Misschien had je je beter op school uitgedrukt.. En wat jij schijnbaar ook niet weet is dat een Golfje of eenBMW dus een gezinsauto is.
hulpverlener (7-4-2014 om 14:50)
@k: waarom aannemen dat iemand "weer eens te traag rijdt"? Een auto kan wellicht in uiterlijk een manier van uitdrukken zijn, maar zeker niet in rijstijl. En racen doe je gewoon NIET op de openbare weg. Je kunt nooit inschatten op welk moment er geen gebruik wordt gemaakt van een bepaalde weg. Het zal je maar gebeuren, een aanrijding, met deze snelheden waarschijnlijk met dodelijke afloop. Dat kan niemand goed praten. En eigen schuld: zeker! maar denk eens aan de hulpverleners, denk eens aan de kosten, denk eens aan de nabestaanden. Nee, gewoon hard aanpakken. En ga er maar niet van uit dat mensen vaak jaloers zijn op de "mooier" gemaakte auto's. Ik lag me altijd een breuk als ik zie wat er aan auto's versleuteld wordt.
Alfred (7-4-2014 om 14:38)
@ K: Wat is dat nu weer voor flut antwoord ?? Het feit is dat er vaak bij een ongeval ook onschuldige mensen de dupe zijn, is het hard rijden nog steeds niet crimineel? Het is ook niet een paar kilometers te hard he?! En waarom zouden we jaloers zijn op die Henkie bakken, menige gezinswagen is mooier, luxer, sneller en veiliger dan die drempelschrapers.
Ben (7-4-2014 om 14:13)
K...je komt zelf nogal dom over
Cookie-instellingen beheren