Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 16 km

Grote politiecontrole Grevelingendam

Toegevoegd: 23-05-2014, 15.32 uur
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - Tijdens een grote controle van de politie en de Belastingdienst zijn donderdagmiddag en -avond in totaal bijna 6.000 voertuigen gecontroleerd. De controle vond plaats op de Grevelingedam (N59) bij Bruinisse. Tijdens de controle werd er gebruik gemaakt van een scanauto (ANPR).

De politie schreef tijdens de controle twee bekeuringen uit voor het niet dragen van de gordel. Ook kreeg iemand een boete voor het overschrijden van de doorgetrokken streep. Verder moest iemand 94 euro afrekenen die dat bedrag nog open had staan. Een ander blies tijdens een alcoholtest een A-indicatie. 
Tijdens de uitgebreide ademanalyse was het eindresultaat echter net onder grens: 205 Ug/l. De man ging daarom vrijuit en kon zijn weg weer vervolgen.

De politie constateerde ook twee keer een zeer ernstige overbelading. "Het betrof één keer een overbelading van circa 4.000 kg en één keer één van 2.000 kg. Een personenauto met daarachter een trailer was geladen met een motorcruiser. De tweede situatie was een pick-up eveneens met een trailer welke was geladen met een motorcruiser. Beide combinaties werden op een weegbrug gewogen. De trailer achter de personenauto bleek niet beremd te zijn, hetgeen in geval van een noodremming zeker tot ernstige problemen had kunnen leiden. I
n beide gevallen wordt deze zaak nog verder uitgezocht", aldus een woordvoerder.

De Belastingdienst legde beslag op elf voertuigen. Drie auto's werden in beslag genomen en weggetakeld. Ook werden er drie betalingen gedaan met een totaalbedrag van 3.557 euro.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (23-5-2014 om 19:54)
Onze willem haalt in een gesprek met de chinezen contacten ter waarde van miljarden binnen voor de nl economie dus die is zijn geld dubbel en dwars waard.
loes (23-5-2014 om 19:37)
kortom kassa......en inderdaad sommige realiseren zich niet wat een gevaar kunnen zijn op de weg, ik ben voor zulke controle,s, als je niks te verbergen hebt, hoef je je niet druk te maken,maar toch maken je er druk om..wij moeten allemaal belasting betalen, ook voor de gelukzoekers die hier komen.
per-centen (23-5-2014 om 19:32)
nog geen slappe 2 procent overtredingen dus. het moeite van controleren niet waard dus. @ piet polletiek, waar heeft u het over ? vrijheid ? vrijwaring ? uit welk land komt u dan ? @ sander, die voedsel/kleding/speelgoedbanken,uitkeringen,toeslagen enz. enz. hebben allemaal dik betaalde gemeente ambtenaren nodig om de boel te runnen ziet u. het gaat daarbij echt niet om hulpverlenen aan hulpbehoevenden.
Olufson (23-5-2014 om 18:16)
Als we in dit land gewoon een eerlijk systeem hadden zoals in vele andere landen de belasting verrekend in de brandstof dan was een belastingdienst controle helemaal niet nodig.
Piet Polletiek (23-5-2014 om 17:42)
De Vrijheid van reizen en vrijwaring voor vrees zijn door deze actie maar weer eens geschonden en dat met het uitdelen van de 4 Freedoms!!!
sander (23-5-2014 om 16:36)
Ons konigshuis betaal helemaal geen belasting dus 0,0euro maar als de gewone burger een blauwe brief door de bus krijgt en niet betaal dan volgd een dwangbevel in naam van de koningin. zij heeft meer als 50% van de aandelen in de Koninklijke/Shell Groep in handen, het oranje geld stroomt dus met vele bakken vol miljoenen euro's tegelijk bij de fam binnen. En dat tewijl de rest van de nederlanders werkeloos worden of zijn , in grote financiele problemen verkeren een leven van armoede no money , voedsel / kledingbanken goede vooruitzichten he. onze geld graaiende vriendjes in Den-haag blijven intussen doen waar ze goed in zijn en dat is de gewone man , gezin , zieke , bejaarden beroven van hun allerlaatse spaarcentjes .
Cookie-instellingen beheren