Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wapenverzamelaar veroordeeld

Toegevoegd: 02-06-2014, 15.50 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag de 42-jarige Kruininger A. van D. comform de eis veroordeeld tot een celstraf van 180 dagen waarvan 124 voorwaardelijk.

De celstraf  was gelijk aan het voorarrest. Van D. werd veroordeeld voor verboden wapenbezit. Hij verzamelde antieke vuurwapens. De wapens waren onklaar gemaakt. De politie was echter van mening dat er met het nodige geknutsel wel degelijk mee geschoten zou kunnen worden.

Naast de vuurwapens werden er in zijn woning geluiddempers en enkele busjes pepperspray aangetroffen.

Zie ook:
- Man voor rechter om wapenbezit (19-05-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Edd (2-6-2014 om 22:29)
"De politie was echter van mening dat er met het nodige geknutsel wel degelijk mee geschoten zou kunnen worden." .... word ik wel een beetje sprakeloos van... erg intelligent van desbetreffende agenten... In principe kan er van een simpel metalen buisje, veertje en pinnetje een object worden "geknutseld" die kogels kan afvuren, bovendien lijkt het mij nogal logisch dat een 'onklaar' gemaakt wapen weer kan worden omgeknutseld tot een werkende, mits je een beetje handig bent..
henk (2-6-2014 om 21:30)
Wat een rare uitspraak! Ieder z'n hobby zou ik zo zeggen! Wat een onzin dat het tot een veroordeling komt. 56 dagen moeten zitten omdat je wat antieke wapens hebt verzameld (die dan ook nog onklaar waren gemaakt ook!!)????
Lukas (2-6-2014 om 19:58)
Aha! De man is volgens mij een wapenhandelaar want:Hij had de wapens onklaar gemaakt dat moet altijd als je wapen gaat handelen en hij had ook pepperspray of het is gewoon jager met zijn ongeladen geweren nu moeten we alleen nog effe weten:heeft hij een wapenvergunning?
musket demper ? (2-6-2014 om 19:41)
Ik dacht dat daar max.10 jaar voor stond ? die antieke dingen boeien me niet, maar geluidsdempers kunnen nooit antiek zijn want dat hadden ze toen nog niet, dus, waar zijn de bijbehorende vuurwapens dan ? het lijkt mij dat hier iemand ongelofelijk gematst wordt, want ik geloof van het hele politie/justitie verhaal geen ene zier.
rene b (2-6-2014 om 19:10)
geluidsdemper is niet verboden , pas als deze op een vuurwapen geplaatst is ben je verkeerd bezig. op een luchtdrukwapen mag het wel en is het erg fijn om deze te plaatsen om je buren niet tot overlast te zijn
mb (2-6-2014 om 18:59)
Wat is precies de misdaad die deze man begaan heeft? Antieke, onklaar gemaakte vuurwapens verzamelen? Typisch Nederland. Ook raar hoe een mening van de politie als sufficiƫnt bewijs wordt gezien. Hoe kan je iemand veroordelen op basis van iets wat nog niet eens gebeurd is, "met het nodige geknutsel zou het mogelijk zijn..." Met die logica kan je heel Nederland wel achter de tralies zetten.
Cookie-instellingen beheren