Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Matrixborden om woninginbraak te voorkomen

Toegevoegd: 17-06-2014, 08.48 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Vandaag staan de hele dag twee mobiele matrixborden in Zeeland. Niet met een mededeling over een wegafsluiting maar met een boodschap over woninginbraak.

Mensen die vanmorgen via de N289 Goes zijn uitgereden, hebben zo'n bord wellicht al zien staan. Ook het verkeer wat over de Zeelandbrug richting Schouwen-Duiveland rijdt, wordt op de Weg naar de Val geattendeerd op het sluiten van ramen en deuren om zo een woninginbraak te voorkomen.

De borden worden 's middags verplaatst naar de andere rijrichting. Zo krijgen de weggebruikers, die weer huiswaarts gaan, de tweede boodschap mee. Namelijk het onmiddellijk via 112 naar de politie bellen zodra zij een verdachte situatie waarnemen. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door Politie Zeeland-West-Brabant, ZLM verzekeringen en Provincie Zeeland.

In de Oosterschelderegio staat de maand juni voor de zes gemeenten in het teken van inbraak veilig wonen. Diverse acties moeten zoveel mogelijk burgers erop attenderen, dat ze zelf een grote invloed hebben op het voorkomen van een woninginbraak. Daarnaast kunnen burgers bijdragen aan de opsporing van woninginbrekers, door verdachte situaties direct via 112 bij de politie te melden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jose (17-6-2014 om 14:46)
vind het een goede actie maar verkomen doe je het niet denk ik want al zitten je ramen dicht als ze echt iets willen hebben slaan ze hem wel in of zo
jaap kallewaard (17-6-2014 om 12:25)
Denkt U dat het Helpt deze borden .hele land staat vol met 30 km borden geen hond die er naar kijkt . Dus zet ik hier ook hier weer een groot vraag teken bij . Vraag me af, of dit allemaal zin vol is ?
Alfons. (17-6-2014 om 10:50)
Jeetje dat dit mag in Nederland. Want we mogen de inbreker toch niet belemmeren in zijn vrijheid. Ik weet zeker dat die borden gaan verdwijnen omdat 1 of andere maloot van een advocaat dit gaat aanvechten. Ze hebben toch niets te doen. NEE gewoon oppakken en terug sturen waar ze vandaan komen.
Fred (17-6-2014 om 10:11)
Alle flitsagenten UIT de auto en OP de FIETS door de wijk, dat heeft zin.
Cookie-instellingen beheren