Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 129 km

A58 dicht vanwege ernstig ongeluk

Toegevoegd: 03-08-2014, 14.15 uur - Update: 03-08-2014, 14.54 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - De A58 is momenteel afgesloten tussen de afslagen Rilland en Kruiningen-Yerseke vanwege een ernstig ongeval met beknelling.

Rond 12.50 uur kwamen twee personenauto's en een busje ter hoogte van Kruiningen met elkaar in botsing. Een automobilist reed volgens de politie achter op een personenauto met daarin drie vrouwen. Vermoedelijk merkte deze bestuurder te laat op dat er sprake was van filevorming.

Twee van de vrouwen raakten lichtgewond. De derde liep zwaarder letsel op. De veroorzaker van het ongeval raakte eveneens lichtgewond. Na de kop-staartaanrijding schampte de eerstgenoemde auto een Belgische bestelauto. Geen van de inzittenden van dit voertuig raakten gewond.

Eén van de personenauto's belandde door de klap op zijn zijkant. Nadat werd gemeld dat er sprake was van een beknelling rukte de brandweer uit met drie voertuigen. Vanwege de zwaargewonde kwam ook de Rotterdamse traumahelikopter ter plaatse. Meerdere van de gewonden zijn met ambulances naar het ziekenhuis gebracht.

Direct na de aanrijding werd de snelweg in de richting van Vlissingen ter hoogte van het ongeval volledig afgesloten. Rond 13.55 uur kon één rijstrook weer worden opengesteld zodat de talloze voertuigen die inmiddels een flinke file hadden gevormd langs het ongeluk kon rijden. Een half uurtje later waren alle wachtende voertuigen gepasseerd.

De weg is echter nog steeds dicht om ter plekke om sporenonderzoek te kunnen doen. Ook zijn de betrokken voertuigen nog niet weggesleept. De Verkeersinformatiedienst meldt dat de weg nog tot 16.00 uur afgesloten kan zijn en dat mensen het beste omleidingsroute U12 kunnen volgen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Carla Eikenaar (3-8-2014 om 16:44)
Heeft iemand al eens " geturfd" hoeveel ongelukken er gebeuren doordat auto's niet genoeg afstand tot hun voorganger bewaren ? Ik wel ! Schrikbarend aantal !
SlowRider (3-8-2014 om 16:38)
Oftewel...er heeft weer iemand lopen slapen ! Volgende keer beter opletten lijkt me een goed idee in deze. Sterkte voor het slachtoffer die er het ergst aan toe is.
Achiel van 't Hof (3-8-2014 om 15:25)
Ongeluk veroorzaakt door de flitscontrole die daar was?
Cookie-instellingen beheren