Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Terneuzen gaat beboeten bij straatrace

Toegevoegd: 12-09-2014, 10.04 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Deelnemers en toeschouwers bij illegale straatraces in de gemeente Terneuzen riskeren vanaf nu een boete van 110 euro. Dit heeft burgemeester Jan Lonink bekendgemaakt. De bekendmaking volgt op de discussie over illegale straatraces op de Autrichehavenweg bij Westdorpe.

Lonink: "Het illegaal racen op de openbare weg brengt grote veiligheidsrisico’s met zich mee. Als het goed gaat ziet het er voor velen misschien spectaculair uit. Maar je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als het fout gaat. De openbare weg is nu eenmaal niet bedoeld als racecircuit en ook niet zo ingericht. Dit zorgt voor levensgevaarlijke situaties waarbij voertuigen met grote snelheid langs passanten scheuren. Daarnaast geven de racebijeenkomsten op de Axelse Vlakte - zo blijkt uit klachten - steeds meer overlast voor passanten en werkverkeer."

De gemeente heeft overleg gehad met de politie, het Openbaar Ministerie en Zeeland Seaports over eventuele maatregelen. Racen en driften zoals hier gebeurt, was en blijft verboden. Lonink: "Wij gaan inzetten op handhaving om het racen te beëindigen. Het handhaven gaan wij doen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening dat samenscholing verbiedt als er risico’s zijn voor de openbare orde. Dat is hier het geval. Toeschouwers en deelnemers riskeren een boete voor het aanwezig zijn op die plaats. Ook al vindt er op dat moment geen race plaats. We gaan deelnemers en toeschouwers voor deze boete waarschuwen."

Op andere plaatsen in Nederland, zoals in Rotterdam, wordt dezelfde aanpak al met succes ingezet, zo meldt de gemeente Terneuzen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
gevaar van de samenleving (12-9-2014 om 12:42)
Nu ben ik niet voor straatraces, maar men kan zich afvragen wat een groter gevaar is voor de samenleving, straatraces, of dictatoriale scrupule loze politici die iedereen met willekeur tot overtreder verklaren.
Frustrie (12-9-2014 om 12:06)
Ik denk dat dat kantoor figuur gewoon zo gefrustreerd is dat het niet eens de overtreders kan pakken, dat dan iedereen die nog maar in de buurt is van iets dat nog niet eens plaatsvind gelijk maar als schuldige moet worden aangemerkt. Als een dolle stier die in blinde angst alles aanvalt wat beweegt omdat die feitelijk te impotent is om het begin probleem onder ogen te komen. Hele groepen collectief straffen omdat mogelijk iemand de wet denkt te gaan overtreden is trouwens tegen het grond en internationaal recht. een overtreding dus, en daarmee zijn dan alle ambtenaren in dat gat ook gelijk strafbaar ? Men moet dit soort razzia's gewoon niet eens willen. Het is duidelijk de foute weg inslaan, dat kan men leren uit de geschiedenis.
Zeeuwse Showride (12-9-2014 om 11:37)
Dus dit is volgens Heer Lonink gevaarlijk? Ik kan jullie uit ervaring mededelen dat dat heel erg meevalt. Nee, Heer Lonink moet gewoon z'n smoel redden nadat hij had gezegd dat de brandweer best afkan met 2man per bluswagen;)
Piet (12-9-2014 om 11:24)
Hoezo "gaat beboeten"? gebeurde dit dan nog niet eerder????? Misschien interessant dan om te kijken wat er nog allemaal niet mag, dan kunnen ze daar in Terneuzen ook iets aan gaan doen, enkele hints: beroving, diefstal, moord en doodslag, rijden onder invloed, goh, eigenlijk kun je best veek beboeten.
Hans (12-9-2014 om 10:34)
Toeschouwers en deelnemers riskeren een boete voor het aanwezig zijn op die plaats. Ook al vindt er op dat moment geen race plaats. Hoe kan je nu toeschouwer of deelnemer zijn als er geen race is? Dit is toch wel een Loninkse grap. Dat het verboden is oke, maar hoe serieus moet je die man nu nog nemen? Eerdere uitspraken waren, Is het geen legale illegale wietteelt? Humor alom. En dat is een bestuurder. Het is gewoon strafbaar punt.
Cookie-instellingen beheren