Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie ontmaskert anonieme brievenschrijfster

Toegevoegd: 19-10-2014, 10.29 uur
Door: Rolf de Feijter

KOEWACHT -  De politie is er in geslaagd om na een moeizaam onderzoek de identiteit te achterhalen van de anonieme brievenschrijfster die sinds 2011 tientallen inwoners van Koewacht ernstig beledigde en bedreigde.

Sinds drie jaar ontvingen vele bewoners van het grensdorp met enige regelmaat haatdragende brieven, die van zeer persoonlijke aard waren. De brieven waren vaak kwetsend, beledigend en soms zeer bedreigend. Sommige brieven werden naar werkgevers gestuurd met de bedoelding de werknemers zwart te maken. Door het verspreiden van de brieven ontstond onder de ontvangers zeer veel argwaan ten op zichte van hun omgeving.

Handschriftvergelijkingsonderzoek

Uit politieonderzoek, onder andere door een handschriftvergelijkingsonderzoek, bleek de dader een 51-jarige inwoonster uit Koewacht te zijn. Ze is afgelopen dinsdag door de politie verhoord en heeft een volledige bekentenis afgelegd. Ze toonde heel veel spijt van haar handelingen.

Informatiebijeenkomst

Woensdagavond is er een bijeenkomst geweest met de slachtoffers. Vijftien benadeelden waren aanwezig. De brievenschrijfster is later bij de bijeenkomst aangesloten en heeft haar excuses aangeboden. De slachtoffers toonden zich tevreden met de confrontatie en het persoonlijk excuus.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
b (20-10-2014 om 11:12)
wat voor schade heeft dat mens aangedaan! allen een brief aan die persoon terug sturen zou ik doen!!!!!
Jaap (20-10-2014 om 10:34)
ik vraag mij af of niemand zich eens afvraagt of deze vrouw iets tussen haar oren heeft . Ik denk dat deze persoon eerder hulp dan straf nodig heeft . Maar ja daar denkt niemand bij na .Anders moeten je maar eens mee gaan naar het pzz in Kloetinge . Dan zou je eens kunnen zien wat er te koop is in de wereld
M-j V. Haestregt (20-10-2014 om 09:29)
Komt er inderdaad mooi vanaf,had op haar minst en taakstraf verdient na al t leed dat ze berokkend heeft zowel voor de slachtoffers als voor haar man en kinderen.
ISDAT (20-10-2014 om 09:12)
Is dat niet strafbaar dan ? Dergelijke personen moeten toch wel verplicht naar de psychiater ? Na jarenlange bedreigingen is het "sorry" en gewoon weer leuk verder leven alsof er niets gebeurt is ? Nou ja, ze leven natuurlijk niet voor niets in zo een afgelegen wereldvreemd dorp dus dat zal wel normaal zijn daar. Reden temeer om dergelijke griezeldorpen te mijden, en zeker geen huis daar kopen als dat het normale gedrag van je buren is wat uit een slechte horrorfilm lijkt te komen.
VantDorp (20-10-2014 om 07:50)
Ik hoop trouwens dat mensen die niet weten dat zijn/haar baas is benaderd door deze vrouw ook een melding krijgen. Het lijkt me sterk dat het bij deze vrouw enkel bij 12-15 mensen is gebleven. Verder vind ik excuses te weinig, ik hoop sterk dat ze enige vorm van therapie aangaat want dit is duidelijk een gekwelde ziel. Dat je zo mensen durft te beledigen en kwetsen, ik ken enkele van deze mensen en deze hebben daar enkele weken niet goed van gelopen. Daarnaast weet ondertussen heel Koewacht al wie ze is en waar ze woont. Tijd om te verhuizen?
Rien (20-10-2014 om 00:21)
@piet Op omroepzeeland werd vermeld dat ze er zelf ook geen verklaring voor kon geven. Heel onbevredigend. Ze heeft m.i. idd hulp nodig.
Cookie-instellingen beheren