Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Na waarschuwingsschoten opgepakte jongens 16 en 19

Toegevoegd: 26-01-2024, 12.10 uur
De politie deed ter plaatse onderzoek.
De politie deed ter plaatse onderzoek.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Reinoud Hiemstra

GOES - De aangehouden verdachten van de controle op donderdagmiddag in Goes waarbij de politie waarschuwingsschoten loste, zijn 16 en 19 jaar oud. De drie personen zitten nog vast voor verder onderzoek, zo meldt de politie.


Omstreeks 17.00 uur werd vanaf het NS-station in Goes gemeld dat mogelijk iemand met een vuurwapen zou zijn gezien. Er zou mogelijk ruzie zijn geweest tussen twee personen. De melder had één van de verdachten zien wegfietsen richting het centrum. Toen de politie ter plekke kwam, renden twee verdachten er in verschillende richtingen weg.

De beide verdachten werden te voet achtervolgd. Na een korte achtervolging en waarschuwingen loste een politieman op een gegeven moment een waarschuwingsschot waarna de eerste verdachte, een 19-jarige man uit Goes kon worden aangehouden  in de Frans den Hollanderlaan.

Eén van de twee jongens van 16 jaar, afkomstig uit Middelburg, kon even later, nadat ook een andere agent een waarschuwingsschot had gelost, eveneens worden aangehouden. De laatste verdachte, een 16 jarige jongen uit Helmond, kon worden aangehouden op het station. Na onderzoek bleek geen van de verdachten daadwerkelijk in het bezit te zijn van een vuurwapen. 

Alle verdachten zitten nog vast voor verhoor en verder onderzoek, zo heeft de politie laten weten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Connie (27-1-2024 om 14:56)
@Baloog , en daarom zitten ze nu nog vast ?? Droom verfer met he sprookjes …..
Baloog (27-1-2024 om 09:27)
Wat leuk, een trauma bezorgen aan jongeren die misschien gewoon een hevige discussie hadden. Pietje die nooit buitenkomt, alleen een hond heeft en voor de rest geen dierbare, ziet dit gebeuren op een afstand. En hatsjikidee, 112. want ja, na al die actie films die Pietje heeft gezien op RTL 7 (alleen for mannen) is Pietje een beetje bang geworden. Applausje voor pietje. Deze jongeren zijn hoogstwaarschijnlijk voor saus meegenomen, maar daar zullen we nooit achterkomen. Nogmaals bedankt Pietje voor je heldendaad. En dan vraagt men af waarom jongeren soms een hekel hebben aan agenten.
Cookie-instellingen beheren