Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Burgemeester: 'Geen reden voor onrust'

Toegevoegd: 02-12-2014, 13.22 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - Burgemeester Jan Huisman van de gemeente Reimerswaal zegt dat er geen reden is voor onrust in Kruiningen. Vorige week werd bekend dat een inwoner van die plaats werd neergestoken omdat hij betrokken zou zijn bij een zedenzaak.


Huisman schrijft op de gemeentelijke website dat hij snapt dat informatie over het vermeende misbruik tot bezorgdheid en onrust leidt, maar dat hier vooralsnog geen reden voor is. De bewuste Kruiniger wacht het onderzoek in vrijheid af maar verblijft niet meer in de gemeente Reimerswaal. Het streven is volgens Huisman ook dat de man niet terugkeert binnen de gemeente. Mensen die vragen hebben kunnen volgens Huisman contact opnemen met de gemeente via 14-0113 of [email protected].

De verdachte, een 36-jarige man, zou maandag 24 november een meisje van haar fiets hebben getrokken om haar vervolgens onzedelijk te betasten. De ouders van het meisjes, een 32-jarige man en een 29-jarige vrouw, spraken de verdachte hier op aan. De emoties liepen echter hoog op en er ontstond een handgemeen waarbij de 36-jarige verdachte werd gestoken en gewond raakte.

Naaktfoto's
Het Openbaar Ministerie (OM) laat via een verklaring op de site van de gemeente weten dat aan het handgemeen een uitgebreid onderzoek naar ongepast seksueel gedrag van het slachtoffer richting kinderen vooraf ging. "Tegen de man is afgelopen zomer aangifte gedaan door de ouders van een 9-jarig jongetje waarvan naaktfoto's zouden zijn gemaakt. Het meisje zou hier getuige van zijn geweest. Deze zaak wordt te zijner tijd behandeld door de Meervoudige Kamer", zo schrijft het OM.

Nadat de ouders van het meisje zich woensdag 26 november meldden bij de politie werden zij voor verhoor aangehouden. Er is vervolgens over en weer aangifte gedaan en het echtpaar is in verzekering gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
lezer (2-12-2014 om 17:31)
Eerst aangeklaagd worden van naakt foto,s van een minderjarig jongetje waarbij een minderjarig meisje getuige van was ,dan het laatste wat nog niet helemaal duidelijk is maar wel vreemd dan moet er toch wel iets aan de hand zijn???? Die ouders en kinderen gaan dat toch niet verzinnen? Was verdachte en is verdachte ??? maar het stinkt.
Caspar Mulders (2-12-2014 om 16:21)
Er zijn hier kennelijk een hoop mensen die het verschil tussen "was verdachte" en "is veroordeeld" niet begrijpen. In dit rotland hoef je alleen nog maar iemand te beschuldigen van kindermisbruik om hem helemaal kapot te maken, want bewijs of geen bewijs, voor het grauw ben je meteen schuldig.
Bianca (2-12-2014 om 15:28)
Niet normaal als deze man daadwerkelijk wat heeft gedaan, loopt hij dus nog gewoon vrij rond en kan nog meer slachtoffers maken. Ouders die opkomen voor hun kind (alhoewel ik het neersteken dan te erg vind) worden vast gehouden. Ben benieuwd hoe huisman had gereageerd als het 1 van zijn kinderen zou zijn geweest. Met het leuke kopje "Geen reden voor onrust".
fred (2-12-2014 om 15:21)
'ik snap het niet' simpel antwoord , nederland
ik snap het niet (2-12-2014 om 14:16)
Ik zal het misschien niet helemaal begrijpen waar het naar toe gaat in dit land. Een man die niet van kinderen kan afblijven mag zijn rechtzaak in vrijheid afwachten en de ouders die worden gelijk vastgezet...
Een ouder (2-12-2014 om 13:45)
Hoe is het mogelijk dat de verdachte, die notabene verleden jaar veroordeeld is voor een zedendelict, die opnieuw verdacht wordt van een (zeden)delict en deze zaak mag afwachten in vrijheid? Zeker in een dergelijke hechte gemeenschap is dit vragen om problemen. Feit dat de zaak is doorverwezen naar de meervoudige kamer, en niet aan de politie-rechter toont aan de justitie zwaar aan de zaak tilt. Desondanks mag de verdachte zijn zaak in vrijheid afwachten, en zag justitie geen gevaar voor recidive.
Cookie-instellingen beheren