Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer verlenging tbs voor Terneuzense aanrander

Toegevoegd: 20-12-2023, 17.05 uur
Weer verlenging tbs voor Terneuzense aanrander
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het eind van de tbs met dwangverpleging die de inmiddels 41-jarige Terneuzenaar M. B. in 2006 door de rechtbank in Middelburg werd opgelegd voor aanranding en verkrachting, is vooralsnog niet in zicht. Woensdag besliste de rechtbank dat de tbs met twee jaar moet worden verlengd.


B. werd er destijds van verdacht in de laatste drie weken van december 2002 in de omgeving van Terneuzen en Hoek zeker dertien meisjes en jonge vrouwen te hebben aangerand. Bij de brug van Sluiskil werd een 17-jarige meisje door hem van de fiets afgetrokken en op brute wijze diverse keren verkracht.

Dankzij een duidelijk signalement kon B. kort daarna snel worden aangehouden. B., die verklaarde graag te fietsen, koos zijn slachtoffers uit als het donker was, om zo de pakkans te verkleinen. Als hij een meisje zag fietsen, dan reed hij er achteraan en randde hij het meisje aan. Als gevolg van het handelen van B. durfden zijn slachtoffers 's avonds nauwelijks nog de straat op.

Het heeft B. al die jaren op tbs-gebied overigens 'meegezeten'. Justitie was enkele keren totaal vergeten dat-ie in de tbs zat en voor een onderzoek bij een speciale kliniek heeft B. ondanks keiharde afspraken een half jaar moeten wachten eer de tbs-inrichting een verzoek daartoe naar die kliniek stuurde.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Triest (20-12-2023 om 22:04)
T gaat best ver, deze jongen geen 51 jaar . Dit kan ik zeker niet goed keuren, maar wanneer staat deze persoon weer met beide voeten op de grond. Wij hebben zelf ook 2 dochters, en dan hoop dat zulke dingen nooit gebeuren. Wie begeleid zo iemand, en zorgt ervoor dat dit niet nogmaals
Willem (20-12-2023 om 19:25)
Waarom zou zo'n beest ooit nog vrij kunnen komen, 10 jaar gevang voor elke aangerande/verkrachtte vrouw. Laat hem wegrotten, de maatschappij zal niets missen aan dit figuur.
Bar (20-12-2023 om 19:15)
Rond 2006 eens een taakstraf gehad waar meneer gelijktijdig verbleef in afwachting van zijn TBS-opname. 1. Die gaat nóóit meer uit TBS komen. 2. Het is bijzonder bizar dat iemand "in afwachting van TBS", met dergelijke delicten op zijn naam, wordt "opgevangen" tussen de jongeren met minuscule delicten.
Cookie-instellingen beheren