Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

'Steeds vaker inbraak via sleutelkastje'

Toegevoegd: 27-02-2015, 12.22 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie Zeeland-West-Brabant waarschuwt voor inbraak via zogeheten sleutelkastjes. Volgens de politie komt het steeds vaker voor dat die kastjes door inbrekers worden gebruikt om ergens binnen te komen.

Thuiszorgorganisaties stellen het gebruik van de sleutelkastjes vaak verplicht, terwijl de politie en verzekeraars juist waarschuwen voor de gevaren. "Vooral goedkope kastjes zijn niet bestand tegen inbrekers. Het is het beste om geen kastje te gebruiken. Doet u dat toch, gebruik dan een kastje met politiekeurmerk veilig wonen en hang het kastje zoveel mogelijk buiten het zicht", aldus de politie.

Volgens de politie werd vorig jaar in het hele land in totaal 649 keer ingebroken nadat inbrekers een sleutelkastje bij de voordeur hadden geforceerd. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (27-2-2015 om 13:07)
het is toch logies dat een inbreker liever gebruik maakt van een sluetel omdat het dan geen inbraak is, als men dan de sleutel gewoon aan de gevel hangt in een kastje ja dan wordt het een inbreker wel heel gemakkelijk gemaakt, ik geef mijn sleutel af bij familie, heb ik mijzelf dan buiten gesloten pak ik mijn mobiel(altijd op zak) bel het familielid die de sleutel heeft, die komt langs probleem opgelost en geen sleutelkastje nodig
Cookie-instellingen beheren