Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Honderden kilo's illegale vis in Vlissingen

Toegevoegd: 20-03-2015, 19.49 uur
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN - Visserij inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben vandaag in Vlissingen 433 kilo verse zeevis aangetroffen in een bedrijfsbus.

De bedrijfsbus is eigendom van de 70-jarige Arnemuidenaar H.M., tevens reder/eigenaar van een vissersschip. In een nabijgelegen garagebox van de 57-jarige Vlissingse vishandelaar J. de R. vonden de inspecteurs nog een partij van 126 kilo verse zeevis, waarvan 89 kilo ondermaats bleek te zijn. De herkomst van de aangetroffen vis was onduidelijk. De vis was niet geregistreerd in het systeem van visquota en is dus illegaal.  

De vis is in beslag genomen. De NVWA maakte proces-verbaal op tegen zowel de vishandelaar als de reder/eigenaar.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
dre (20-3-2015 om 22:43)
Ja Joris. Goed doordacht hoor. Je mening. Misschien zijn er meer zaken waar je aan zou kunnen denken zoals duurzaam ondernemen, eerlijkheid, oneerlijke concurrentie en zo kan ik nog wel even doorgaan.
ova (20-3-2015 om 22:35)
433 x gemiddeld 5 euro is ruim 2000 euro wat hij elke vrijdag zwart in zijn zak steekt. Goede actie!
albert (20-3-2015 om 22:13)
Ik denk dat de inspecteurs van de NVWA de hele maand vis eten
Job (20-3-2015 om 21:42)
Hoe kun je zo iets zeggen, dat vissers nietsnutten zijn, belachelijke en domme uitspraak. Het is al moeilijk genoeg in de visserij. En laat de vissers eens een keer met rust, en d`r werk doen. Die vis kun je toch niet meer terug gooien. De inbeslag genomen vis?? waar gaat die heen? Die ambtenaren hebben ook een vriezer.
Jaai (20-3-2015 om 21:34)
Ach ja het zal wel weer, iedereen heeft weer een mening over iets waar men het rechte niet van weet. Die "arme" H.M. Je mag ook niks meer hé tegenwoordig! Sterkte hoor H.M. en die andere visboer!!!
Jan B (20-3-2015 om 20:45)
Weet je Jorgen wie ze moeten straffen. Die zogenaamde topbestuurders bij ABN amro. Een salaris verhoging van 18% een TON in euro’s van ons belasting geld. Misschien gaat daar ook de opbrengst wel naar toe van deze vis. De vis doneren aan de voedselbank zou mijn voorkeur hebben.
Cookie-instellingen beheren