Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweeroefening iets te realistisch

Toegevoegd: 15-04-2015, 11.16 uur
De brandweeroefening aan de Vlissingsesingel in Middelburg. De brandweeroefening aan de Vlissingsesingel in Middelburg.
De brandweeroefening aan de Vlissingsesingel in Middelburg.
© Foto: Frans Bosscha
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De Middelburgse brandweer heeft dinsdagavond een oefening gehouden die iets te realistisch was.

De oefening vond dinsdagavond plaats in een leegstaand pand aan de Vlissingsesingel. De brandweer had het pand vol rook gezet om zo een woningbrand te simuleren. Ondanks dat de brandweer zichtbaar aanwezig was, belde rond 20.00 uur iemand naar de alarmcentrale met de melding dat er brand zou woeden in het pand. Een tankautospuit en een ladderwagen werden gealarmeerd.

Omdat de gealarmeerde tankautospuit al ter plaatse was bij de oefening kon deze doorgeven dat het om een loze melding ging.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (15-4-2015 om 22:04)
@MAR: je kan alle omwonenden een brief sturen; je hebt maar één oplettende fietser nodig die i het voorbij gaan 1-1-2 belt... Gelukkig: er is nog sociale controle in Middelburg!
kees (15-4-2015 om 17:24)
De brandweer heeft goed gehandeld. Ik vind het echter te bezopen dat je de brandweer belt dar er brand is terwijl het al vol staat met brandweer auto s en zelfs een ladderwagen. Een normaal denkend mens zou denken ze zijn er al maar niet van die gaan we ff bellen.. Niet zo slimme buur
Lowietje (15-4-2015 om 12:52)
Ook niet zo slim van de AC die weten toch dat er een oefening gaande is!??
spuit 11 (15-4-2015 om 12:32)
ben je dan l*mp als je een brandmelding doet voor een pand waar de brandweer al is. verder je zou toch mogen aannemen dat de ac weet waar de wagens zijn, wat ze doen en of het echt is of een oefening
mar (15-4-2015 om 11:33)
Waarom worden omwonenden er eigenlijk niet van op de hoogte gesteld? Kleinigheidje om verwarring te voorkomen.
een zooitje (15-4-2015 om 11:31)
wat achterlijk dat er dan toch iemand belt, en nog achterlijker dat ze bij de meldcentrale dus niet weten waar alle brandweerwagens zijn en wat die doen.
Cookie-instellingen beheren