Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
27 files van totaal 107 km

Jonge scooterdieven met vuurwapen

Toegevoegd: 07-05-2015, 12.08 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft woensdagavond twee 17-jarige jongens uit Terneuzen aangehouden nadat zij betrapt waren op het rijden met een gestolen scooter. Bij één van hen werd vervolgens een vuurwapen aangetroffen.

De twee werden opgepakt nadat een getuige woensdagmiddag rond 17.20 uur twee verdachten signaleerde die op de gestolen scooter van een familielid reden. Even later zag de getuige, inmiddels vergezeld door het familielid, de verdachten op de Zeldenrustlaan staan.

Toen de twee doorkregen dat ze betrapt waren bedreigde één van de scooterrijders de tegemoetkomende mannen met een vuurwapen. Vervolgens namen de verdachten zonder scooter de benen. 
Opgeroepen agenten wisten de verdachten binnen een half uur te achterhalen en aan te houden.

Het vuurwapen werd later op aangeven van één van de verdachten teruggevonden in een brandgang. De jongens zijn voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Beiden zitten nog vast. Hen wordt onder meer heling en vuurwapenbezit ten laste gelegd. De gestolen scooter gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mij (7-5-2015 om 14:45)
hebben die jongens geen ouders die ook een beetje toezicht houden
Michel van D (7-5-2015 om 14:36)
goeie opvoeding weer ... 17 jaar, best triest
ik (7-5-2015 om 13:44)
en waarom geen tenlaste legging voor bedreiging met een vuurwapen
Peter (7-5-2015 om 12:23)
Waar gaat dit heen? Zowat alle berichten gaan tegenwoordig over vuurwapenbezit/gebruik. Is het mode om zo'n ding op zak te hebben, ze kunnen niet zwaar genoeg gestraft worden.
Cookie-instellingen beheren