Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 55 km

Demonstrant moet bord inleveren bij politie

Toegevoegd: 20-05-2015, 09.49 uur - Update: 20-05-2015, 11.15 uur
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Tijdens het koninklijke bezoek gisteren in Zeeuws-Vlaanderen heeft de politie het bord van een groepje demonstranten afgepakt. Dat meldt één van de demonstranten via social media.

De groep zou hebben rondgelopen bij strandpaviljoen 't Halve Maentje in Breskens. Op zijn bord stond 'Geen monarchie maar democratie'. De demonstranten mochten niet verder lopen en hun bord werd afgepakt. Ze kregen het bord pas weer terug toen ze gingen vertrekken.

Ook in Sas van Gent werden de demonstranten al tegengehouden door de politie. Hier werd de groep doorverwezen naar een demonstratieveldje maar daar wilde de groep geen gebruik van maken. Tijdens de discussie met de politie passeerde de koninklijke stoet.

De demonstranten laten via Facebook weten dat ze een aangifte of een klacht gaan indienen bij de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (20-5-2015 om 14:16)
Dat je tegen de monarchie of zwarte piet of wat dan ook bent is prima maar moet je dan ook nog zonodig andere mensen irriteren met borden en geschreeuw. Stelletje losers.
ex tholenaar (20-5-2015 om 11:33)
Je mag demonstreren, maar dan is de aangewezen ruimte weer niet goed genoeg.... Serieus, niks beters te doen zeker, zoek een baan ofzo. Stel aandachttrekkers.
Cees (20-5-2015 om 11:31)
De tekst op het bord was nu niet echt overdreven dat de politie zo geprikkeld moest reageren en het recht om te demonstreren plus eigen mening werd hier dus met voeten getreden. Zo helpt men juist onze zeer gekoesterde democratie om zeep! Zou onze grondwet misschien niet meer zo bekend zijn bij de overheid?
Choco (20-5-2015 om 11:29)
Waar deze figuren thuishoren is in de cel, achter de tralie's, en dan niet maar voor een paar maanden!
Tom (20-5-2015 om 11:13)
Waar die demonstranten op uit zijn is puur aandacht trekkerij! Als er een land is waar je in een democratie leeft is het Nederland wel. Kijk eens om je heen in de wereld, de wereld staat in brand. Overal geweld of natuurgeweld. Geniet van wat we hier hebben, we hebben het namelijk heel erg goed hier in Nederland!
Zeeuw (20-5-2015 om 11:02)
De koning zelf zegt geen probleem te hebben met demonstreren, de politie legt het verkeer lam door zelf te gaan demonstreren maar pakt wel een bord af. Ja, zo dwingen ze geen sympathie af als het gaat om hun eigen CAO . Beetje zielige vertoning van de politie.
Cookie-instellingen beheren