Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandstichtende jongens: € 16.000 schade

Toegevoegd: 17-06-2015, 20.19 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Brandstichtende jongeren hebben op zondag 7 juni vermoedelijk voor bijna 16.000 euro aan schade aangericht. Vandaag zijn acht jongens opgepakt voor deze brandstichting.

De politie kreeg zondagavond 7 juni een melding dat een groep jongeren vuur aan het stoken was aan de Havenweg. Agenten troffen de jongens en een smeulende paal aan. De brand werd door de jongeren geblust. De agenten noteerden de namen van de raddraaiers.

Dinsdag deed het Waterschap Scheldestromen officieel aangifte bij de politie. Het bleek dat door de brand drie palen en een gording (een houten balk) op het havenhoofd ernstig waren beschadigd. De palen hebben een cultuurhistorische waarde. Ze zijn volgens de politie belangrijk voor het aangezicht van de locatie. De schade wordt geschat op bijna 16.000 euro.

Vandaag heeft de politie in Zierikzee acht jongens aangehouden. Het gaat om zeven jongeren variërend van 15 tot en met 19 jaar uit Zierikzee. Een 16-jarige jongen is woonachtig in Renesse. De jongeren zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Ze zijn vandaag verhoord en kregen woensdagmiddag te horen dat ze langer vast blijven zitten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan (17-6-2015 om 23:45)
Is dat niet een beetje overdreven om de jongens in torentijd vast te zetten
Goesenaar (17-6-2015 om 23:29)
Goed zo. Lik op stuk beleid.
Alfons (17-6-2015 om 22:18)
Gewoon laten betalen. En een boete.
-Erik- (17-6-2015 om 22:06)
Dus voor wat houten palen word je voor een wat langere tijd vastgezet, want 'belangrijk voor het aangezicht van de locatie'. Lijkt mij onnodig, aangezien ze weten wie de daders zijn. Belachelijk...
Frans (17-6-2015 om 21:48)
Oh, ja dan krijgen ze een standje met de mededeling "dat mag je niet meer doen hoor" en ze gaan weer vrolijk verder. nou het zou bij mij wel anders zijn.
Zeeuw (17-6-2015 om 20:51)
Samen uit is samen thuis dus zullen ze ieder 2000 Euro moeten betalen. Maar of dat zal gaan gebeuren vraag ik mij af. Er zal wel weer een advocaat te vinden zijn die de zaak op een verwaarloosde jeugd en te weinig zakgeld gaat gooien.....
Cookie-instellingen beheren