Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Boetes voor illegaal zeegroenten snijden

Toegevoegd: 21-06-2015, 12.36 uur
Door: Roland de Jong

RILLAND - De politie en de RUD (Regionale Uitvoeringsdienst) hebben de afgelopen weken al zo'n acht keer bekeurd voor het illegaal snijden van zeegroenten in de omgeving van de Oesterdam bij Rilland.
 

Zonder vergunning of ontheffing is het niet toegestaan om zeegroenten zoals lamsoor en zeekraal te snijden. Daarnaast is er ook bekeurd voor het betreden van beschermde natuurgebieden in dezelfde omgeving.

Verder zijn er mensen bekeurd die wel een vergunning hadden maar in beschermd natuurgebied aan het snijden waren. In totaal is al zo'n 20 kilo zeegroenten in beslag genomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Barmhartig (21-6-2015 om 17:08)
Goed zo en ze mogen blij zijn dat van dieven hun klauwen niet afgehakt worden hier
Zeeuw (21-6-2015 om 14:17)
Het ergste er van vind ik dat het vernietigd word. Ingenomen zeekraal kun je toch ook aan een voedselbank geven. Schandalig! En over t bekeuren hou ik mn mond maar dicht.
willem joosse (21-6-2015 om 14:12)
wat doen ze met de in beslag genomen groenten verdelen ze die onder de agenten verbranden en of weg laten rotten zou echt zonde zijn
bram goeree (21-6-2015 om 13:57)
wat gebeurd er met die 20 kg zeegroente.hopelijk gaat dit naar de voedselbank.of eet de politie het zelf op ???
jacob (21-6-2015 om 13:35)
Tsjonge jonge wat lopen er toch een stelletje zware criminelen rond op de schorren. Ongelofelijk deze zware misdaad moet zwaar bestraft worden. Ik vraag mij steeds meer af in wat voor land wij leven het is er een van regeltjes en wetjes maar aan de echte misdaad bestrijden komt men niet toe. Dus dan zo maar centjes sprokkelen. Het is te gek voor woorden vroeger sneden we massaal deze zeegroenten en niemand die er wat van zei en de natuur werd niet vernield maar doordat er allerlei onkundigen zich met de natuur bezig houden hebben we dit gekregen.
jaap kallewaard (21-6-2015 om 13:30)
Van wie is die zeegroente eigenlijk ,Laat zeeuwen hun gang gaan er valt niets te regelen door een stelletje ambtenaars het is gewoon van de zeeuwen al die zeegroenten wij wonen hier en al dat betuttel doen z maar thuis
Cookie-instellingen beheren