Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 11 km

Arrestaties na ripdeal in Vlissingse woning

Toegevoegd: 08-07-2015, 13.15 uur
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag vijf verdachten aangehouden na diefstal van hennep uit een woning in de Verkuijl Quakkelaarstraat. Nadat ze de buit binnen hadden vluchtten personen met kussenslopen gevuld met hennep de woning uit.

Twintig minuten na middernacht werd de meldkamer gealarmeerd over een mogelijke ripdeal in een woning aan de Verkuijl Quakkelaarstraat. Daar zou de deur zijn ingetrapt waarna personen met kussenslopen met hennep waren weggevlucht. Meerdere eenheden werden ter plaatse gestuurd. Eén eenheid zag in de buurt een verdacht busje met hoge snelheid rijden. Dit voertuig wordt gecontroleerd. Agenten roken direct een penetrante hennepgeur en vonden in de laadruimte resten van hennepbladeren. De bestuurder, een 36-jarige man uit Vlissingen, werd vervolgens aangehouden.

Daarna komt er een melding binnen dat in de Crocuslaan gezien was dat personen zakken hennep een woning binnen brachten. Toen agenten die woning binnentraden probeerden vijf personen weg te komen. Vier verdachten werden na een korte achtervolging aangehouden en één persoon is nog voortvluchtig. Tijdens een ronde door de woning werd inderdaad verse hennep gevonden die waarschijnlijk was buitgemaakt tijdens de diefstal in de Verkuijl Quakkelaarstraat. Bij deze actie werd ook een politiehond ingezet.

Tijdens het onderzoek in de Verkuijl Quakkelaarstraat troffen agenten stapels kledingstukken en schoenen in dozen aan met vermoedelijke nepmerken. Op de tweede verdieping werd een in werking zijnde hennepkwekerij gevonden, waarvan een gedeelte geoogst was. Ook op de zolder kwamen de agenten nog een kweekruimte tegen. In de woning werd verder niemand meer aangetroffen.

In totaal zijn er vijf verdachten aangehouden uit de gemeente Vlissingen. Drie vrouwen en twee mannen met een leeftijd tussen de 18 en 36 jaar. Alle verdachten zijn voor verhoor en verder onderzoek in verzekering gesteld in het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (9-7-2015 om 07:15)
De gestolen buit zijn de eigenaren al gauw kwijt geraakt door de politie die snel en zeer goed zijn opgetreden moet je zien wat daar nog meer is aangetroffen stelletje criminelen .
mooi (8-7-2015 om 13:40)
ik denk dat deze mensen elkaar gewoon kennen en dan heb je er altijd mensen bij zitten die niet te vertrouwen zijn en lijd om geld of vrouwen bedonderen elkaar en nu komt alles uit haha .dat word een leuk sfeertje. deze soap word vervolgd denk ik
Kees (8-7-2015 om 13:39)
Mooie en snelle actie van de politie, complimenten. Nu het spul uit de woning zetten. De omgeving zal blij zijn met het oppakken.
Cookie-instellingen beheren