Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 22 km

Man door politiehond gebeten na wilde achtervolging

Toegevoegd: 13-07-2015, 14.52 uur
Door: Rolf de Feijter

GOES - Een 33-jarige man uit Etten-Leur werd in de nacht van zondag op maandag gearresteerd nadat hij er in een gestolen auto vandoor ging. Zijn vlucht was echter tevergeefs. Hij werd getraceerd door een politiehond. De arrestant zit nu in de cel.

Omstreeks 01.00 uur trok een rode Renault Megane Senic de aandacht van surveillerende agenten. Aan de voor- en achterkant van de auto zaten verschillende kentekenplaten. Dat was reden voor een controle. De bestuurder wilde daar echter niet aan meewerken en ging er met hoge snelheid vandoor. De achtervolging startte op de Deltaweg en eindigde uiteindelijk in de Heemskerkstraat.

Onderweg pleegde de verdachte vele verkeersovertredingen. Hij reed met extreem hoge snelheden en remde niet voor zijwegen en verkeersdrempels. Rotondes werden tegen het verkeer ingenomen en op sommige momenten ging zijn rit dwars door groenstroken. De automobilist liet in de Heemskerkstraat de auto achter en ging er verder te voet vandoor.

De hele wijk was ondertussen door de politie afgezet. Een politiehond spoorde de verdacht op. Hij hield zich schuil in een tuinhuisje. Bij de arrestatie werd de verdachte door de politiehond in zijn linkerpols gebeten. De arrestant had een zak met 44 gram speed bij zich. De auto bleek gestolen en in het voertuig lagen inbrekersgereedschappen, diverse kentekenplaten en goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.

De 33-jarige man uit Etten-Leur is na zijn arrestatie overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
adrie (13-7-2015 om 15:38)
Geeft niets. Hoop dat de hond de man flink heeft gebeten. Moet hij er maar niet vandoor willen gaan
West. (13-7-2015 om 15:09)
Zal wel aan mij liggen, maar waarom de hond laten bijten als de hele wijk al is afgezet? Voor opsporing, prima, maar aangezien de hond aangelijnd is en deze niet uit zichzelf zal bijten begrijp ik dit niet. Kost de staat weer geld, deze man moet namelijk naar de huisartsenpost voor zijn beet. Bij verzet een ander verhaal, maar dat maak ik niet op uit dit verhaal.
willem77 (13-7-2015 om 15:02)
goed gedaan, hond. ik hoop dat je door hem te bijten geen infectie krijgt.
Cookie-instellingen beheren