Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
22 files van totaal 77 km

Verscherpte controles alcoholgebruik

Toegevoegd: 16-07-2015, 08.50 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Politie en Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeente Veere trekken deze zomer samen op om alcoholgebruik bij minderjarigen tegen te gaan.

Afgelopen zaterdag werden al zes jongens verbaliseerd. Vier van hen waren minderjarig. Met het aanbreken van de vakantieperiode gaan agenten en BOA's ook de komende tijd op onregelmatige tijden en dagen bij uitgaanscentra in de gemeente Veere controleren. Alcohol drinkende minderjarige jongeren zijn de doelgroep van deze controles.

Wie betrapt is krijgt onverbiddelijk een HALT-doorverwijzing en de ouders worden van het drinkgedrag van hun kroost op de hoogte gebracht. Jongeren vanaf 18-jaar die betrapt worden op openbare dronkenschap en urineren op straat krijgen eveneens een bekeuring. 

Volgens de politie gaan kinderen in ons land op steeds jongere leeftijd drinken en ook drinken ze steeds meer. "Zo neemt het aantal jongeren dat met een alcoholcoma in het ziekenhuis belandt schrikbarend toe. De medische schade aan de ontwikkeling van de hersenen wordt daarbij enorm onderschat", zo stelt de politie.

De overheid wil het alcoholgebruik bij jongeren dan ook terugdringen door onder andere streng toezicht te houden op de Drank- en Horecawet. "Daarin staat onder meer dat aan jongeren onder de achttien jaar geen alcohol mag worden verkocht. Barkeepers, slijters en caissières moeten zich hieraan houden", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
van P (16-7-2015 om 09:47)
Waarom is iedereen zo dom met alcohol bezig te controleren ??? Is Politie en overheid werkelijk zo dom om alleen dit te zien ??? Wiet Blowen en drugs is 1000 x erger man dan dat beetje alcohol, ja dat lijkt veel alcohol maar je moet eens om je heen kijken wie van de jeugd en ook volwassenen allemaal blowen man !!!! Elke dag gaar er 1000'n de scooter en auto rijden met die troep man , controleer dat maar eens dat is veel en veel erger.. Ik zie jullie nooit bij de koffieshop staan.. Zie elke dag mensen in en uit lopen met blow op achter stuur weer verder rijden, nee beetje janken om dat beetje alcohol pffff
Michelle (16-7-2015 om 09:21)
Kan de politie zaterdagavond meteen aan de bak. Posten bij de Hooizolder, dat zal heel wat opleveren!!
Cookie-instellingen beheren