Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 12 km

Waterschap: Pas morgen goed op

Toegevoegd: 13-10-2015, 08.44 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Waterschap Scheldestromen raadt weggebruikers aan extra alert te zijn als zij morgen, woensdag, de weg op gaan.


Volgens het waterschap wordt er meer regen verwacht en dat kan, in combinatie met de grote hoeveelheden droge slik die momenteel op de waterschapswegen liggen, erg gevaarlijk zijn. “Slik dat tijdens het rooien op de weg blijft liggen, kan met name in combinatie met nat weer voor gladheid en gevaarlijke situaties zorgen."

"Hoewel agrariërs en loonbedrijven hun best doen om de weg schoon te houden, kunnen wegen toch vervuild raken. Regen en mist kunnen dan verraderlijke verkeerssituaties opleveren en met slik op de weg wordt het nog belangrijker dat de weggebruiker de snelheid aanpast aan de omstandigheden. In het buitengebied hebben we te maken met veel landbouw en slik op de weg is nooit 100% te voorkomen. Daarom is het belangrijk om altijd rustig te rijden”, zo legt een woordvoerder van het waterschap uit.

Zie ook:
- Pas op: Weer regelmatig slik op de weg (24-09-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bep (13-10-2015 om 12:48)
Ze doen hun best om het op te ruimen. Wat een giller zeg. Als de boetes stukken hoger zouden worden dan doen ze misschien hun best om het wat meer op te ruimen. Maar nu echt niet. En dan de weggebruiker waarschuwen. Die boeren moeten gewaarschuwd worden dat ze hun zooi op moeten ruimen. Ze kijken niet eens om. Rijden zo van het land af, en hup de weg op. Belachelijk!!!! Schandalig dit argument van WS. Kom eens wat vaker uit die stoelen vanachter die bureaus en ga eens kijken op de weg. Misschien dat er dan anders gepraat wordt.
k (13-10-2015 om 10:23)
dit is onzin, rondom sluiskil ligt er overal slik dat nooit opgeruimd word vooral omgeving binnendijk dit is ieder jaar er word elk jaar melding gedaan maar de desbetreffende boer word nooit beboet waardoor hij elk jaar zn modder gewoon laat liggen tot het waterschap komt vragen of hij het aub op wil ruimen sorry hoor maar als dat zo al meer dan 10 jaar elk najaar door dezelfde boer vertikt word om op te ruimen moet je dan blijven waarschuwen? ik vind van niet, een boer mag alles denkt hij en wat blijkt het klopt nog ook
NL helemaal zat (13-10-2015 om 09:38)
Ik dacht toch echt dat slik gelijk opgeruimd moest worden, en als dat niet gebeurd is het dan niet de taak van het waterschap dit te doen in plaats van een waarschuwing te geven? Je moet hier genoeg betalen aan het waterschap dus laat ze er dan is wat voor doen!!
van der P (13-10-2015 om 09:06)
Jajja natuurlijk het is zo moei;ijk voor een boer om wegen netjes te houden.. Ik hoor gewoon normaal overal te kunnen rijden zo is mij dat geleerd en wegen horen schoon te zijn anders kunnen we overal wel 30 gaan rijden.. Ik zie ze met heftruck en rubber bezem-spaan de weg even afvegen ja zo kan ik het ook.. Ze moeten geween met borstel en tankwagen over de weg spoelen en vegen, dat kan best maar vinden ze teveel moeite.. Met goedkoop poolse mensen werken en jonge kinderen als trekker chauffeur en dan nog de weg bevuilen ook en dan moet ik opletten ???
Cookie-instellingen beheren