Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 13 km

Auto weggesleept na melding vuurwapenbezit

Toegevoegd: 09-11-2015, 10.58 uur - Update: 09-11-2015, 11.37 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Politieagenten gehuld in kogelwerende zijn vannacht in Zierikzee op pad geweest nadat iemand had gemeld dat drie mannen met een vuurwapen waren gezien.


Volgens politiewoordvoerder Alwin Don was rond 01.00 uur een melding binnengekomen dat drie mannen zich verdacht gedroegen in de d'Aillystraat. Omdat er ook een wapen zou zijn gezien gingen de agenten gehuld in kogelwerende vesten ter plekke.

Er werd ter plaatse echter niemand aangetroffen. Wel troffen de agenten een voertuig aan. De politie heeft dit voertuig vervolgens laten wegslepen in afwachting van de verdere ontwikkelingen in de zaak. Later, rond 05.00 uur, werden drie mannen aangesproken in de P. D. de Vosstraat in Zierikzee. De weggesleepte auto bleek van hen te zijn.

De mannen werden ter plekke gehoord maar volgens de politie bleek er achteraf sprake te zijn geweest van loos alarm. De mannen hadden geen vuurwapen bij zich en de drie hadden geen strafbaar feit gepleegd. Ze werden daarom niet aangehouden en de mannen hebben een afspraak gemaakt om het weggesleepte voertuig weer op te halen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Middelburger (9-11-2015 om 12:54)
@Burger, waar leest u dat er aanhoudingen zijn verricht en naar welke aangifte refereert u?
Rien (9-11-2015 om 12:52)
Ik heb wel die 3 mannen rond 5 uur in de d´Aillystraat zien staan, 1 van de mannen liep even de voortuin van een buurman in om naar zijn voordeur te kijken (waar een alarm op zit met een blauw lampje) maar daarna liepen ze toch weg.
Burger(KING) (9-11-2015 om 12:23)
Wat nou schadevergoeding en een boete voor onterechte aangifte ? Onbekende mannen die rond 1 uur op straat rondlopen en om 5 uur s 'nachts nog, mag op zijn minst onderzocht worden, een auto die aangetroffen wordt en waaruit blijkt dat die niet in de omgeving thuishoort, is een combinatie die rechtvaardigt wat er is gebeurd, meer dan een excuus lijkt me niet nodig als de heren een goede verklaring hebben waarom ze op dat tijdstip door een wijk dwalen. En, als ze wel een vuurwapen bij zich zouden hebben, hebben ze gelegenheid genoeg gehad om die te verstoppen. Ze hebben echt de activiteit van de politie wel opgemerkt voordat ze zelf door de politie opgemerkt zijn. Ik zeg niks mis mee
burger (9-11-2015 om 11:10)
Schadevergoeding voor de onterechte aanhouding enn een boete voor een onterechte aangifte!!!!
Cookie-instellingen beheren