Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Vrouw probeert kind te ontvoeren op Schiphol

Toegevoegd: 08-12-2015, 13.17 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Koninklijke Marechaussee heeft maandagmiddag op Schiphol een 31-jarige inwoonster van de gemeente Borsele aangehouden omdat zij verdacht wordt een poging tot het ontvoeren van één van haar kinderen.


De vrouw zit officieel vast voor onttrekking aan het ouderlijkgezag van haar minderjarige kind. De vrouw was volgens een woordvoerder van de Marechaussee van plan om, na een ruzie met haar partner, samen met haar twee kinderen naar het buitenland te vertrekken.

De vader van één van de kinderen had hiervoor geen toestemming gegeven en heeft, nadat hij telefonisch de Marechaussee op Schiphol op de hoogte had gebracht, aangifte gedaan van kindontvoering. De vrouw en kinderen zijn bij de grensbewaking van de Marechaussee tegengehouden. De kinderen zijn met de vader naar huis gegaan.

De vrouw is aangehouden en overgedragen aan de politie in Goes, die verder onderzoek doet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (8-12-2015 om 20:09)
Tja als het nu andersom was geweest en vader had het kind meegenomen naar het buitenland was het geen probleem geweest daar het kind de achternaam draagt van vader. Is mij zelf overkomen kon niet eens aangifte doen want meneer was alleen maar op vakantie naar Egypte maar wel zonder mijn toestemming. Gezag ...een wasse neus is het.
Panda (8-12-2015 om 15:02)
Op zich is een scheiding van ouders al erg voor de kinderen, Maar wanneer ouders hun kinderen hier in gaan betrekken, en de kinderen op zetten tegen de andere ouder is dat om je zin te krijgen? ten koste van je kinderen? Mensen gebruik a.u.b. uw verstand, en laat (onschuldige)kinderen buiten dit gevecht. Het getuigt niet van liefde voor je kinderen, maar eigen belang.
Henk (8-12-2015 om 14:33)
Wat is de reden dat deze mevrouw vluchten moest? Gevaarlijke partner? Psychische problemen? Niet voor niets toch? Mensen kunnen in de ogen van de overheid compleet onschuldig zijn maar in het gezinsleven zeer vernietigend zijn. Door ontbreken aan bewijs moeten mensen soms vluchten of toekijken hoe hun kinderen blootgesteld worden aan schadelijke handelingen! Dit is Nederland! Het land dat pas ingrijpt als het te laat is, maar boos wordt als men voor eigen rechter speelt! Het land dat zonder blikken of blozen de kinderen mee geeft aan diegene waar mamma voor vluchten moest? Het land waar het recht gebaseerd is op feiten maar geen geld wilt uitgeven voor grondig onderzoek! Investeer in Griekenland! en in pyjama dagen!
wim (8-12-2015 om 13:35)
Dit is niet slim geweest mevrouw
Cookie-instellingen beheren