Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man vraagt rechter om ISD-maatregel

Toegevoegd: 18-12-2015, 16.45 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het was een enorme uitzondering: een verdachte die de rechtbank expliciet vraagt hem alsjeblieft de ISD-maatregel op te leggen. Het gebeurde vrijdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg. De officier van justitie eiste overigens volgens de wens van W.


Daar moest de 35-jarige Middelburger T. W. zich verantwoorden voor twee keer een poging doodslag en twee keer een vernieling. Het strafblad van W. besloeg 27 pagina's met ettelijke misdrijven, voornamelijk gedrenkt in alcohol, drugs en verkeerde vrienden.

Op 3 augustus van dit jaar was het weer eens zover. W., onder invloed van drugs en alcohol kreeg het zoals vaker gebeurde aan de stok met zijn ex. Een woordenwisseling ontaarde in een handgemeen en de politie werd erbij gehaald. Inmiddels was er al een ruit van de woning van de ex gesneuveld en W. probeerde de woning binnen te dringen.

Toen de agenten dat wilden verhinderen reageerde hij niet op pepperspray. Als reactie daarop pakte hij een houten schuttingpaal en zwaaide daarmee in de richting van een van de agenten. Door snel achteruit te stappen voorkwam de agent erger.

Nadat er twee waarschuwingsschoten waren gelost kon W. worden aangehouden en afgevoerd naar Torentijd. Ruim een jaar eerder zou W. een Vlissinger hebben aangereden die - volgens W. - het plan had om op hem te schieten. Eind maart van dit jaar vernielde W. de bril van zijn vader.

Tijdens de behandeling van de zaak zei W. heel graag geholpen te willen worden. Zonder drank en zonder alcohol ging alles prima, maar als één van de twee, en nog vaker alle twee tegelijk in het spel waren, werd hij agressief en ging het mis. Daar was hij helemaal klaar mee, zei hij tegen de rechters.

Zijn vrienden heeft hij inmiddels afgezworen. Via de ISD-maatregel, een verblijf van twee jaar in een instelling voor veelplegers, hoopt W. de hulp te krijgen die hij nodig heeft om weer als een 'normaal mens' terug te keren in de maatschappij.

De rechtbank doet uitspraak op uiterlijk 28 december.

Zie ook:
- 'Verdachte Middelburg viel agenten aan' (04-08-2015)
Politie lost waarschuwingsschoten M'burg   (03-08-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Eusebio (19-12-2015 om 18:14)
En wie mag deze ISD-maatregel bekostigen ? Draait de belastingbetaler hier misschien voor op ? Laat TW dan alsjeblieft zelf de behandeling betalen, ijdele hoop waarschijnlijk. De maatschappij zal er wel weer voor opdraaien.
Rick (19-12-2015 om 09:05)
Rob, Een taakstraf is evenmin een straf, dat is zeker geen alternatief!
Rob (18-12-2015 om 23:39)
Als hij het graag wil is het geen straf. Een taak straf dan maar net als iedereen.
Leuk (18-12-2015 om 21:01)
"Zonder drank en zonder alcohol ging alles prima, maar als één van de twee, en nog vaker alle twee tegelijk in het spel waren, werd hij agressief en ging het mis." Schitterend :)
Cookie-instellingen beheren