Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Te hard rijden gedoogd op oudjaarsdag

Toegevoegd: 30-12-2015, 10.58 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Te hard rijden op een brommer en rijden op een brommer zonder uitlaat. De gemeente Middelburg gaat het op oudjaarsdag op sommige plaatsen gedogen. 


Volgens de landelijke verkeerswetgeving is het niet toegestaan om op een brommer zonder uitlaat te rijden. Arnemuiden is daarop op 31 december een uitzondering. De gemeente Middelburg gaat het rijden zonder uitlaat namelijk gedogen vanaf zonsopgang. In de rest van de gemeente Middelburg geldt deze uitzondering niet.

Ook wordt te hard rijden dus gedoogd. Dit geldt echter alleen voor een deel van de Steigerweg in Arnemuiden en een deel van de Oude Rijksweg bij Nieuw- en Sint Joosland. Beide locaties zijn aangewezen als terrein waar de politie niet zal optreden tegen snelheidsovertredingen. "Uiteraard mag er geen gevaar voor anderen ontstaan en blijft het dragen van een helm bij het besturen van een brommer of scooter verplicht", zo licht een woordvoerder van de gemeente Middelburg toe.

Middelburg heeft speciaal voor de jaarwisseling nóg een uitzondering gemaakt op de Algemene Plaatselijke Verordening (APV): Op een dam bij de Botter in Arnemuiden wordt namelijk een speciaal gebied afgezet waar het is toegestaan om een vreugdevuur te stoken. Voor de rest van de gemeente geldt namelijk dat het is verboden in de open lucht vuur aan te leggen, te stoken of te hebben. De vuurplaats zal worden gemarkeerd met dranghekken. "Het gebruiken van (auto)banden en andere zwaar milieubelastende materialen is hierbij verboden", aldus de gemeente.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Een bewoner (30-12-2015 om 14:57)
En dan denken ze ook nog dat de jeugd op de Steigerweg gaat rijden. Laat me niet lachen. Ze scheuren hier al in alle vroegte door de straat zonder uitlaat en zonder helm. En de politie doet helemaal niks. Wat is er nou voor lol aan op de Steigerweg hard te rijden en lawaai te maken als je er niemand mee kunt hinderen? Nee van mij mag de politie er hard tegen optreden. Iedereen heeft er last van en vuurwerk wordt er ook al weken afgestoken, maar politie zie je niet. Je mag nu niet zonder helm en zonder uitlaat dus ook oudjaarsdag niet. Bah!
yacco (30-12-2015 om 14:50)
Gedogen in bepaalde gebieden van middelburg is toegeven van zwakte bij politie zeeland noord brabant,. wat heeftt Arnemuiden voor op de rest zeeland/nederland.? Belachelijk en op deze manier krijg je als gemeemte en politie geen begrip enz. Ik zou zeggen, gewoon iedereen te hard gaan rijden en alles zonder uitlaat,ben benieuwd wat uit eindelijk de rechter gaat beslissen bij boete bepalingen en betalingen. In ieder geval voor een ieder een goed uiteinden ;-)
jb (30-12-2015 om 14:19)
Is toch niet meer van deze tijd. Ben blij dat ik daar niet woon.
Ddd (30-12-2015 om 13:11)
Gefeliciteerd! U wint de prijs van domste gemeente van Nederland in 2015... Ik was ooit trots een Middelburger te zijn. Maar die tijd ligt ver achter me helaas...
René (30-12-2015 om 12:50)
mooi dat deze ruimte er is. Laat de jeugd lekker feestvieren, maar wijs ze wel op de veiligheid. prima actie van de gemeente Middelburg
Grumpy (30-12-2015 om 12:48)
Het moet niet gekker worden. Volgens mij zijn zij daar te vroeg aan de borrel gegaan. Hoeveel mensen gaan daar geen last van krijgen? Ben blij dat ik geen Middelburger ben en al helemaal blij dat ik niet in visstick city woon.
Cookie-instellingen beheren