Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 42 km

Wietkweker moet verdiensten in staatskas storten

Toegevoegd: 04-02-2016, 23.35 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tegen de 40-jarige C.T. en zijn even oude vriend, beiden uit Breda, eiste de rechtbank in Middelburg vandaag een taakstraf. Ook moet het geld dat zij met een hennepkwekerij hadden verdiend worden gestort in de staatskas.


De vriendin van T. had een woning met loods in Philippine gekocht en daar zou het dus moeten gebeuren. Een nijvere politieagent, die elke dag langs de loods fietste zag diverse activiteiten die hem aan een kwekerij deden vermoeden. Toen er ook nog eens een BMW voor de deur stond waarvan hij wist dat de eigenaar een drugsverleden had, gingen alle alarmbellen rinkelen. Er werd een blokmeting door Delta gedaan, die echter niets opleverde. Er werd nog veel meer gedaan, wat evenmin iets opleverde.

Niettemin volgde er op 14 februari 2012 een inval en daarbij ontdekte de politie inderdaad een hennepkwekerij. Wel uniek: de kwekerij met ongeveer 930 planten was ondergebracht in twee trailers en de elektriciteit werd geleverd door twee aggregaten.

De eis van de officier was mede gezien de lange tijdsverloop mild: een taakstraf van zestig uur voor 'het brein' T. en veertig uur voor 'de uitvoerder' S. Het geld dat met de kwekerij zou zijn verdiend, 18.000 euro, zou door T. in de staatskas moeten worden gestort.

De rechtbank doet uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
biggetje (5-2-2016 om 12:11)
Mark en Ad zijn het vrienden van jullie die ze te pakken hebben? Dit blijkt n.m wel uit jullie reactie.. Criminelen moeten nou eenmaal boeten voor hun gedrag,het is niet anders!!!!
Ad (5-2-2016 om 11:32)
In de staatskas? Dan kunnen ze die luitjes beter dat geld zelf laten houden. Als er één grote overkoepelende criminele organisatie is dan is het wel de staat.
wim (5-2-2016 om 07:09)
Leuk bedrag voor moedertje staat die het zeer goed kan gebruiken
Mark (5-2-2016 om 03:33)
Wie is de echte Crimineel ?
Cookie-instellingen beheren