Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 18 km

Steeds vaker incidenten verwarde personen

Toegevoegd: 09-02-2016, 22.13 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft ook in de regio Zeeland-West-Brabant steeds meer te maken met incidenten waarbij verwarde personen betrokken zijn. Dat blijkt uit cijfers die vanmiddag bekend zijn gemaakt.
 

Het aantal incidenten waarbij verwarde personen waren betrokken nam de afgelopen jaren landelijk gezien elk jaar toe. Onze regio laat eenzelfde beeld zien. In 2011 ging het in de regio Zeeland-West-Brabant namelijk nog om 3.354 incidenten, afgelopen jaar was dit aantal al toegenomen tot 5.390 gevallen.


Volgens de politie zeggen de cijfers niets over het aantal verwarde personen dat in ons land rondloopt. "Het gaat om een toename van het aantal registraties van incidenten en niet om een toename van het aantal verwarde personen, omdat eenzelfde persoon kan zorgen voor meerdere registraties en bij één registratie kunnen ook meerdere personen betrokken zijn, aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AnnoNu (10-2-2016 om 09:16)
Volgens mij heeft dit eerder te maken met het feit dat er veel gekort wordt op het budget van de zorg. Verwarde mensen hebben eenmaal andere zorg nodig. Wanneer deze mensen deze zorg niet meer kunnen krijgen door dat ze het niet meer kunnen betalen bijv. dan gaat het fout. Ik geef de politiek de schuld, het was enigszins onder controle. Door bezuiniging zien we een stijging van het aantal incidenten. Alles naar de klote:)
R (10-2-2016 om 09:03)
Logisch, het wordt steeds moeilijker om ergens aan te kloppen waar je geholpen word. En als je geholpen wordt gaat het van je eigen risico af of stopt het door bezuinigingen. Ik weet tal van voorbeelden. Triest hoor.
wim (10-2-2016 om 07:01)
Het verbaast me niet dat verwarde personen toegenomen zijn als we zien in welke tijd we leven bedrijf sluitingen wat veel mensen in de grote problemen komen zelfs der woning moet verkocht worden,echtscheidingen met alle gevolgen met kinderen de crises die voor veel ellende gezorgd heeft, de jeugd van tegenwoordig op de scholen, wat gebeurd er tegenwoordig niet in de weekenden, inbraken met geweld wat gebeurd er niet met de bewoners, hier zou je toch verward van raken en niet meer weten waar je aan toe ben.
loes (10-2-2016 om 05:51)
sorry maar bijna de hele wereld is in de war, ziek.
Michael's Wish List (9-2-2016 om 23:10)
Om eerlijk te zijn de mensen worden zo gemaakt Tabee groetjes Michael
Cookie-instellingen beheren