Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Meisjes beledigen conducteur en slaan agente

Toegevoegd: 13-02-2016, 09.51 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Twee 15-jarige meisjes zijn vrijdagavond aangehouden omdat zij een treinconducteur hadden beledigd en geen identiteitsbewijs bij zich hadden. Bij hun aanhouding beledigden zij daarnaast ook nog eens de agenten en één van hen werd zelfs mishandeld.


Het drietal zat rond 21.30 uur in de trein van Vlissingen naar Roosendaal. Toen een treinconducteur de drie wilden controleren, werkten ze daar niet aan mee. De drie konden geen identiteitsbewijs én geen geldig vervoersbewijs laten zien. De twee jongedames scholden tijdens de controle de NS-medewerker uit. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Die wachtte de jongeren op bij het station in Goes.

De twee dames, afkomstig uit Middelburg en Goes, verzetten zich bij hun aanhouding. Zij scholden de agenten uit en één van de meisjes gaf een agente een trap tegen het been. De agente kreeg ook meerdere klappen op haar hoofd. Een politiehond moest erbij komen om de jongedame rustig te krijgen.

De twee werden vervolgens ingesloten in een cel voor nader onderzoek. Een 16-jarige jongen die bij de meisjes was had ook geen identiteitsbewijs bij zich en werd daarom ook aangehouden. Volgens de politie gedroeg hij zich daarbij rustig. De jongen mocht na verhoor weer naar huis.

De treinconducteur deed aangifte van de belediging. De agente deed aangifte van belediging en mishandeling.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
anja (13-2-2016 om 22:26)
Eigenlijk zouden die kinderen een flinke tik moeten krijgen. Snotneuzen. Als het mijn dochter was zou er een fikse straf volgen en zou ik haar armpje een poosje vast houden En nee... mijn kinderen hebben geen slechte jeugd gehad zeggen ze. Zoals ze zelf zijn opgevoed voeden ze nu HUN kinderen op...... Met normen, waarden en respect!!!!
Vlissinger (13-2-2016 om 22:06)
Jan, als kinderen zo ontspoord zijn dat ze politie agenten gaan slaan en schoppen en uitschelden dan kan je er vanuit gaan dat die ouder(s) ook wel ziekelijke narcistische trekjes hebben. Is deels genetisch bepaald. Dit is gedrag wat hoort bij empathieloze mensen. Dan heb je het al snel over cluster B persoonlijkheidsstoornissen. Antisociale persoonlijkheidsstoornis is vaak het ergst rond de leeftijd van 15 en komt ook bij vrouwen voor. Na hun 20ste wordt het iets milder al zijn ze nog steeds gevaarlijk. Borderline is lang niet zo erg en is meer emotioneel gerelateerd met angsten en woedeaanvallen en deze stoornis triggert vaak pas na de leeftijd van 20 jaar oud.
R (13-2-2016 om 21:13)
Als ik zoiets zou hebben gedaan en dit thuis vertelde kreeg ik alle hoeken te zien van de kamer. De laatste 20 jaar mag je alleen nog zeggen we zouden het zeer op prijs stellen jonge dames dat jullie dit niet meer doen anders...Wat anders dat is een bedreiging. Dit is anno 2016 en hierdoor is het geweld toegenomen. Respect is er niet meer.De oorzaak die huppelmutsen en bandplooibroek gasten met die geiten wollen sokken.Gewoon een pak voor je donder dat helpt.
Jan (13-2-2016 om 19:05)
De treinconducteur deed aangifte van de belediging? Als iedereen die zich beledigt voelt aangifte gaat doen wordt het nummertjes trekken op het politie bureau ben ik bang. Ik hoop dat de aanhouding is gefilmd kunnen de ouders het gelijk zien.
Ronald (13-2-2016 om 18:57)
Tja, we kunnen er hier allemaal schande van spreken, maar zolang in dit soort gevallen niet fatsoenlijk (lees: hard) gestraft wordt, gaat dit soort gedonder gewoon door......
sonja (13-2-2016 om 18:11)
10 jaar niet met openbaarvervoer, wat een misbaksels (om het nog maar netjes uit te drukken) het zal je dochter maar zijn !! Kan nooit veel van terecht komen, 15 jaar en je zo gedragen. Zou in persoonlijke geschiedenis vermeld moeten worden, wie zou zo,n asociaal iemand in dienst willen nemen.!
Cookie-instellingen beheren